Вход
София
Времето в София 10 o C

СКАНДАЛ: Ето как Цветан Цветанов контролира СЕМ и обществените БНР и БНТ

СКАНДАЛ: Ето как Цветан Цветанов контролира СЕМ и обществените БНР и БНТ

на 25.09.2020
63408
0
СКАНДАЛ: Ето как Цветан Цветанов контролира СЕМ и обществените БНР и БНТ
Автор: ПИК
25.09.2020
0
63408

Огромен скандал е на път да се заформи в оше неучредената партия на бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. Оказва се, че той е един от най-добре медиино уредените политици у нас, за което дори премиерът Бойко Борисов може да му завиди. Така например хора от публичните институции като СЕМ, БНР и БНТ съучастват в политическото строителство на Цветан Цветанов. Нещо повече – част от ключовите фигури в политическия проект на Цветанов са бизнесмени, които едва ли участват там безкористно.

От снимките направени по време на форума се вижда човек с елече, за някой той може да е неизвестен, но всъщост е ключова фигура. Това е Александър Тошев-Джони, братовчед на Нико Тупарев. Джони движи всичко на братовчеда си, защото онзи живее постоянно в Германия.

Александър Тошев-Джони ръководи конгломерата от фирми, наречена „Кантората“, намираща се на столичната ул. „Янтра“ №12. През „Кантората“ преминават всичките обществени поръчки на БНР за милиони левове. Схемата е много проста. Човекът, който трябва да спечели поръчката, да речем за доставка на техника на радиото, си плаща примерно 20 % от стойнността в адвокатска сметка на „Кантората“. А хората на Кантората в радиото му осигуряват поръчката, раздута двойно. Това беше моделът „Александър Велев“, подпомаган от Цветан Цветанов и София Владимирова, доскоро шеф на СЕМ. Съпругът на Владимирова, Александър Димитров, е служител на „Кантората“.

В БНР хората на „Кантората“ са Десислава Лилова, шеф на дирекция „Правна“, чийто съпруг Андрей Лилов, работи за Тупарев и Джони, води се на щат при Иван и Андрей, също служители на „Кантората“ и предишният шеф на Правна дирекция при Велев, Милен Митев.

Лилов е съдружник в различни фирми с Екатерина Борисова, бивш член на УС на БНР, член на НПО-то на Цветанов и сега е в партията му. На фирма, която уж поддържа сайта на БНР, са предплатени два пъти по 50 000 лева, без да е свършила нищо. Фирмата е свързана с Лилов и Борисова. Съпругата на Лилов подписва договорите като шеф на правна дирекция. Благодарение на Велев и Цветанов в последните месеци от управлението на първия в БНР са сключени заробващи тригодишни договори и за техника, милиони левове, за доставка на ток, за какво ли не, които БНР е длъжно да изпълнява. Разбира се с фирми приближени на Джони и Тупарев. Незнайно по каква причина в УС на БНР е вкаран Димитър Димитров, 31-годишен от Монтана – това е района на Тупареви. Твърди, че е юрист, но няма никаква сериозна юридическа практика. На този хлапак вече втори генерален директор му трепери, доверява му се, оставят го да ги замества и да командва радиото.

Всичко това, изпълненията на Велев и всички далавери на „Кантората“ са дадени на ДАНС и прокуратурата точно преди една година. Нищо, нито вопъл, нито стон. Нека припомним, че съпругата на Цветанов е голям шеф точно в дирекцията на ДАНС, разследваща икономически престъпления. Мислете!

През октомври м.г. е взето решение на БНР да бъде направен пълен одит от Сметната палата, продължил почти 8 месеца. Приключили са през март т.г.. Досега нито вест, нито кост. Няма и дума.

„Кантората“ осигури целият цирк с така нареченото спиране на БНР, каквото реално няма и последвалите протести. Заради това бе отстранен и предишният генерален директор Костов. Атакуван е, защото е уволнил част от хората на „Кантората“ - като Милен Митев например. Сега новият гендиректор, който е човек на Цветанов-Велев, ги е върнал всичкие на работа. И парите пак потекоха. Затова не се чудете как и откъде Цветанов черпи средства и сили.

Още по-скандалното е, че по предложение на гендиректора на БНР, Горан Благоев ще получи възможност да води предаване в радио Христо Ботев. И пак по предложение на директора, Петър Волгин и Силвия Великова ще имат свои предавания. Първият всяка събота следобяд, а втората - всяка неделя следобяд. Да ни е честито, както се казва.

Александър Тошев-Джони

Сподели:
свързани новини
ПОЛИТИЧЕСКИ АНАЛИЗ: Експерти попиляха Цветан Цветанов след поредната атака срещу ГЕРБ ПОЛИТИЧЕСКИ АНАЛИЗ: Експерти попиляха Цветан Цветанов след поредната атака срещу ГЕРБ
Политологът Христо Панчугов и Михаил Кръстев от Института...
на 16.09.2020
РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Скандален общински съветник-русофил пристана на Цветан Цветанов РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Скандален общински съветник-русофил пристана на Цветан Цветанов
Георги Градевски - независим съветник в Общинския съвет в...
на 20.09.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34297
архив

В почивен дом мъж се запознал с дама. Първата вечер той погалил ръката ѝ. На втората я погалил по лакътя. Жената се ядосала и му викнала: – Вие да не мислите, че съм за един месец тук?!

x
ПЪРВО В ПИК TV: Томислав Дончев захапа Радев: Иска мерки и му ги даваме - какво предизборно има в помощта за хората в кризата?! Уж не харесва какво правим, а после казва, че е правилно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ПРОБИВ: Малки дози аспирин на ден могат драстично да намалят тежките случаи на коронавирус
x