СКАНДАЛ! Закопчаха бившия кмет на Стрелча, обвинен е в сексуално насилие на 16-годишна ученичка

ЧАС ПИК

СКАНДАЛ! Закопчаха бившия кмет на Стрелча, обвинен е в сексуално насилие на 16-годишна ученичка

8893
на 17.01.2016
СКАНДАЛ! Закопчаха бившия кмет на Стрелча, обвинен е в сексуално насилие на 16-годишна ученичка
Автор:   ПИК

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е бил задържан в събота вечерта по обвинение в сексуално насилие над 16-годишно момиче. Преди три мандата Евстатиев беше и кмет на Пазарджик. След като на тези избори не беше преизбран за кмет на Стрелча, в момента е декан на земеделския колеж в Пазарджик.

препоръчано

Разследващите не дават яснота за обстоятелствата, при които се е случило насилието, информира БНР.
Инцидентът е станал в хотелска стая в град Стрелча. Близки на момичето твърдят, че то е със сериозни наранявания. Пострадалата е била настанена в пловдивска болница, но вече е пусната за домашно лечение. 

Според полицейски източници, Иван Евстатиев е заявил, че не става дума за сексуално насилие, а за доброволен акт. Момичето е ученичка в Стрелченската гимназия.

По-късно стана ясно, че районна прокуратура-Панагюрище е привлякла като обвиняем Иван Евстатиев, за това че на 15.01.2016 г. в хотел „Стрелча”, находящ се в гр. Стрелча, се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние - престъпление по чл.152, ал.2, т. 1 във вр. с ал.1, т.3 от НК. С прокурорско постановление Евстатиев е задържан за 72 часа.

Пострадалото от престъплението 16-годишно момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог. По делото до момента са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, както и химическа експертиза за установяване концентрацията на алкохол.

На местопрестъплението е извършено претърсване и изземване, при което са иззети множество веществени доказателства, които също ще бъдат обект на експертни изследвания.

Името на Иван Евстатиев нашумя през 2005-та година, когато като кмет на Пазарджик бе замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Впоследствие непълнолетните свидетелки се отрекоха от показанията си. Към момента не е ясно дали Иван Евстатиев е все още в ареста.

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 133
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това