СКАНДАЛ: Слави Трифонов незаконно е депутат! Шоуменът се заклел, докато още е в бордовете на 3 фирми (ФАКСИМИЛЕТА)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

СКАНДАЛ: Слави Трифонов незаконно е депутат! Шоуменът се заклел, докато още е в бордовете на 3 фирми (ФАКСИМИЛЕТА)

422035
на 29.04.2021
СКАНДАЛ: Слави Трифонов незаконно е депутат! Шоуменът се заклел, докато още е в бордовете на 3 фирми (ФАКСИМИЛЕТА)
Автор:   ПИК

Слави Трифонов незаконно е депутат и изобщо не е имал право да се заклева като народен представител в 45-ото Народно събрание. Причината е, че все още е част от директорските бордове на цели три фирми, което е в грубо нарушение на правилника на парламента.

препоръчано

Този факт обаче удобно е бил пропуснат от председателката на парламента Ива Митева, която е от неговата партия „Има такъв народ“ и не е трудно да се предположи защо си е затворила очите за грубото нарушение. Трифонов е трябвало да оваканти всякакви постове в частни компании преди да се закълне като депутат и да започне да получава заплата от близо 5000 лв.

Според правилата на НС избраниците нямат правода заемат ръководни постове в търговски дружества, а само да са собственици на такива, без реално да ги управляват.

В момента той е в конфликт на интереси и може да бъде стартирано разследване от КПКОНПИ по този повод. Още повече, че зависимостите на всички депутати ще лъснат съвсем скоро и може да има и още подобни случаи. Причината е до 14 май всички избраници трябва да подадат декларации пред „Антимафия“ за имуществото си.

От нея ще се види, че Трифонов към момента на клетвата си в НС участва в бордовете на три фирми – „Седем-осми“ АД, „Алт Плеър“ и „Призва интерактив“. Справка в търговския регистър и към днешна дата потвръждава това, както и че няма подадени документи за промяна на актуалното състояние, така че да бъде отписан. Самият Трифонов обаче вероятно разчита, че санкция ще му се размине, тъй като животът на 45-о НС ще е кратък и така и няма да се стигне до проверки на депутатите за конфликт на интереси.

След като хората му върнаха мандата за съставяне на кабинет, Румен Радев има най-много 7 дни, за да го връчи на трета партия. Ако и тя се провали в съставянето на правителството, което е почти сигурно, че ще се случи заради липса на подкрепа, парламентът ще бъде разпуснат.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Обещания за лесна печалба подмамват Везните, Козирозите жънат успехи САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Обещания за лесна печалба подмамват Везните, Козирозите жънат успехи
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Парламентът се гърчи в тотален хаос - БСП напира за пенсиите, Мая Манолова атакува Борисов с компромати, юристката на Слави вдигна ръце (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК! Парламентът се гърчи в тотален хаос - БСП напира за пенсиите, Мая Манолова атакува Борисов с компромати, юристката на Слави вдигна ръце (НА ЖИВО)
ново
Днес: 153
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това