Скандал с кметица на ДеБъ! С екипа й прибрали над 100 бона, предназначени за пенсионери с COVID-19

АВТОРСКИ НОВИНИ

Скандал с кметица на ДеБъ! С екипа й прибрали над 100 бона, предназначени за пенсионери с COVID-19

123626
на 23.02.2021
Скандал с кметица на ДеБъ! С екипа й прибрали над 100 бона, предназначени за пенсионери с COVID-19
Автор:   ПИК

Жалба е подадена срещу кметицата на "Красно село" от ДеБъ Росина Станиславова. Сигналът гласи, че тя и екипът ѝ са прибрали 104 000 лева – около 1/3 от средствата по проект за „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“.

препоръчано

Целта на проекта е да подпомага засегнати от КОВИД -19, като на нуждаещите се предоставят храна, лекарства и други стоки от първа необходимост. Услугите на гражданите в нужда са предоставяни в работни дни от средата на май до края на 2020 година на близо 230 граждани.

Росина Станиславова не дава отговор на въпроса дали това е вярно, но настоява да знае кой е подал жалбата. 

Отказът за предоставяне на официално поискана информация стана причина за огромен скандал в комисия към Столичния общински съвет, предаде Оффнюз.

За изслушване пред комисията е била призована и самата кметица. 

Сандалът се разрази заради отказа на Станиславова да предостави информация по темата, настоявайки първо да научи идентичността на човека, сигнализирал в СОС. Стигна се до там Методи Лалов от собствената ѝ коалиция да ѝ припомня, че това е официално искане за информация и тя няма право да отказва.

Скандалът даде повод за коментар на фотографа и режисьор Виктор Димчев. 

"Районната кметица на Красно село - от най-демократичното дясно на планетата - гепила стотина хиляди лева от парите на възрастни хора. Голям праз! Какво са 104 000 лева, извинете? Жълти стотинки, в сравнение с онова, което Васил Божков е ограбил, примерно. На всичкото отгоре това далеч не е най-кощунствения пример за районен демократичен кмет с объркана представа за реалността. Сещам се за един, който е спал с третинка от избирателния си район. Сещам се за друг, който си пада по редки, силни южноамерикански наркотици. Сещам се за трети, който ремонтира повечето съветски паметници в района си. А вие сте седнали да хулите милата жена, за това че демократично се е добрала до 104 000 лева?", коментира Димчев. 

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това