СКАНДАЛ ТРЕСЕ МОРСКАТА НИ СТОЛИЦА! Само за година кметът на ППДБ Благомир Коцев докара Варна до финансов колапс

Епицентър

СКАНДАЛ ТРЕСЕ МОРСКАТА НИ СТОЛИЦА! Само за година кметът на ППДБ Благомир Коцев докара Варна до финансов колапс

109595
преди 4 часа
СКАНДАЛ ТРЕСЕ МОРСКАТА НИ СТОЛИЦА! Само за година кметът на ППДБ Благомир Коцев докара Варна до финансов колапс
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Община Варна е пред финансов колапс, става ясно от официално писмо на шефа на ресорната дирекция Кирил Симеонов до ръководствата на всички кметства, административни звена и други разпоредители с бюджетни пари. Това се случва само година след като Промяната в лицето на Благомир Коцев овладя общината и той назначи на ключови позиции в местната власт кадри от фамилния си бизнес. Самият Кирил Симеонов, известен във Варна от скандалното си участие в Биг Брадър, беше изтеглен в общината да отговаря за местната хазна след няколкомесечна кариера в борда на ВиК-холдинга, където бе поставен от правителството на ПП.

препоръчано

С писмото, което е подписал, общинската управа открито признава за „недостиг от финансови средства“ при бюджет от близо 1 милиард лева. „Някои параграфи от приходната част на бюджета към момента не се изпълняват в планирания обем и това може да окаже негативен ефект върху изпълнението на бюджета за годината“, признава още общинският ковчежник. За да избута годината, администрацията е предупредена да сведе разходите до заплати и осигуровки, обслужване на общинския дълг и задължителната издръжка на социалните, здравните и образователните заведения.

В противен случай има реален риск от крах на втория по големина общински бюджет в страната.

За да изместят фокуса от бомбата със закъснител, която вече цъка в града, точно по примера на колегите си в София кметът и екипът му в момента вдигат врява за несъществуващи проблеми в общинските дружества и техните ръководства.

Като оправдание за пробойните в хазната шефът на общинската финансова дирекция Кирил Симеонов посочва „непланирани разходи по бюджета за годината“. Някои от тях били на основание на заповеди на кмета, което означава, че харчовете са правени без знанието на Общинския съвет. Впечатление прави, че сред причините, които са на път да срутят финансовата кула на Варна, на първо място се слагат частичните избори за кметове на районите „Одесос“ и „Приморски“. Разходите по организацията на този вот са за сметка на общинския бюджет и струват на всички варненци 1,4 милиона лева.  

Главните виновници да се стигне до поредни избори в морската столица са новоизбраните кметове на ПП-ДБ. Те са нарушили законовото изискване да излязат от фирмите, в които са били, и съдът предсрочно прекрати пълномощията им. За разлика от кмета на централния район „Одесос“ Цветнен Цветков, който си спести резила да се кандидатира отново, за овакантеното място в „Приморски“ се бори позорно отстраненият Николай Желязков. Макар че се води адвокат, той също не е спазил закона, а варненци коментират, че в предизборната кампания неведнъж се е представял като чисто нов кандидат. Въпреки многобройните си издънки, той отива на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ. Знакови лица на ПП-ДБ, сред които и Кирил Петков, гръмнаха в социалните мрежи с междинния резултат, но удобно премълчават масовото разочарование на варненци от случващото се в града, което също допринесе за рекордно ниската избирателна активност на първия тур – едва 11%.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО) ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО)
ново
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК