Скандал тресе Общинския съвет на София: Предлагат смяна шефовете на метрото и „Топлофикация"

Политика

Скандал тресе Общинския съвет на София: Предлагат смяна шефовете на метрото и „Топлофикация"

55766
на 10.07.2024
Скандал тресе Общинския съвет на София: Предлагат смяна шефовете на метрото и „Топлофикация
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Комисията по икономика към Столичния общински съвет прие доклад на Карлос Контрера, Севделина Петрова и Красимир Гълъбов, с който се сменят ръководствата на шест общински дружества -  „Топлофикация - София", „Центърът за градска мобилност", „Столичен автотранспорт", „Столичен електротранспорт", „Метрополитен" и „Софинвест".

препоръчано

Последва незабавна реакция на столичния кмет Васил Терзиев.

"Изхвърлянето на Стоян Братоев като директор на "Метропоритен" е атентат срещу софиянци", заяви кметът и добави, че е "гневен, потресен и ядосан".

Преди заседанието днес Контрера обвини "Продължаваме промяната-Демократична България" ("Спаси София") в бездействие по отношение на шестте общински дружества.

Според него от ПП-ДБ предлагат "екстравагантни критерии" за подбор и оставят без никакви промени сегашните състави на бордовете на дружествата."С лека ръка днес се гласува доклад за смяна на ръководствата на шест от най-важните общински дружества в града ни, управляващи 3 млрд. лв. За един ден да се запознаем с доклад от 120 стр., за да може ръководителите да бъдат сменени с 30 човека, за които - ако питаме общинските съветници какво знаят за тях, ще се покаже, че не знаят нищо", смята Терзиев.

Той определи процеса по номинираните временни ръководители като "абсолютно непрозрачен" и "без един аргумент".

Борис Бонев, общински съветник от ПП-ДБ-СС, пък нарече ГЕРБ и БСП партийни и политически терористи. "Икономическите интереси ги събраха. Всеки път, когато се гласуват пари, БСП са с ГЕРБ", коментира Бонев.

Докладът се очаква да бъде гласуван в четвъртък на заседанието на Столичния общински съвет.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Журналистът Илхан Андай гръмовно пред ПИК TV: Компанията, която прави ремонта в централата на ДПС, си тръгна след щурма! Чакъров има лъскав офис, а Доган ще стои без кабинет, докато не намерят пари, за да платят на строителите (ВИДЕО) Журналистът Илхан Андай гръмовно пред ПИК TV: Компанията, която прави ремонта в централата на ДПС, си тръгна след щурма! Чакъров има лъскав офис, а Доган ще стои без кабинет, докато не намерят пари, за да платят на строителите (ВИДЕО)
ново
Днес: 106
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК