Вход
София
Времето в София 8 o C

СКАНДАЛ: Хиляди на купон по време на чума в Сливен - пренаписват заповеди заради празненства (СНИМКИ)

СКАНДАЛ: Хиляди на купон по време на чума в Сливен - пренаписват заповеди заради празненства (СНИМКИ)

на 27.10.2020
40130
0
СКАНДАЛ: Хиляди на купон по време на чума в Сливен - пренаписват заповеди заради празненства (СНИМКИ)
27.10.2020
0
40130

Празникът на Сливен ще им излезе през носа на сливналии. Точно когато градът е посочен за "червена зона", никой от местната власт не посмя да спре тържествата за Димитровден.

Докато премиерът Бойко Борисов и половината кабинет са в карантина, управата на областта и общината предпочете да обрече на зараза стотици отговорни хора, само и само да не скърши хатъра на поклонниците на "няма такъв вирус".

Цялата циганска махала се изсипа на лунапарка да празнува един върху друг, без маски и дистанция. Страхът от здравно неграмотния електорат и желанието да му се харесаш се плаща, пренаписването на заповеди под натиск - също.

Областният управител на Сливен късно в петък издаде заповед за забрана на сватби, кръщенета, празненства на открито и закрито и за затвяране на дискотеките. Тихомълком, само няколко часа по-късно, в събота, заповедта осъмна пренаписана и вече с променена дата. Така, забраната за групови празненства и купони в чалготеките в Сливен влизат в сила от днес, 27 октомври, само и само за да се проведе масовото празнуване, не - направо масовото заразяване за Димитровден. Пир по време на чума е меко казано.

Престъпление спрямо лекарите, които се задъхват в сливенските болници. В МБАЛ-Сливен вече почина един инфекционист. Д-р Илияна Иванова беше само на 42 години. Вчера тя получи посмъртно награда от Общинския съвет на тържествената сесия за празника на града. Награда получиха и единствените останали инфекционисти - завеждащата на Инфекциозното д-р Ченкова и пенсионерът д-р Митко Баев, който въпреки възрастта си, се притече на помощ на отделението, което оглавяваше, и даже пребори коронавируса.

Пълно лицемерие е това - да награждаваш героите, които се жертваха за здравето на хората от града, а няколко часа по-късно да направиш и невъзможното, за да им осигуриш прилив от пациенти с Ковид-19 още от днес.

На 23.10. областният на Сливен пише подробна заповед със забрани. Така на практика се оказва, че празненството за Димитровден няма да може да се състои. Това обаче не пречи ден по-късно Чавдар Божурски да измени собствената си заповед, за да има купон.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22726
архив

Бабичка продава ябълки на пазара. От време на време подвиква:
- Ябълки от Чернобил! Ябълки от Чернобил...
Един човек я пита:
- Абе, бабе, ти луда ли си с тия ябълки от Чернобил? Кой ще ти ги купи?
- А-а-а, купуват, чедо, купуват. Я за тъща, я за свекърва...

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x