Вход
София
Времето в София 0 o C

СКАНДАЛ: Шефът на БНР дава оставка не заради закон, а за фалшив документ

СКАНДАЛ: Шефът на БНР дава оставка не заради закон, а за фалшив документ

на 29.10.2020
28671
0
СКАНДАЛ: Шефът на БНР дава оставка не заради закон, а за фалшив документ
Автор: ПИК
29.10.2020
0
28671

Генералният директор на БНР активно подкрепян от медиите на Кръга Капитал и БТВ не спря да говори в последните дни, че подава оставка заради изменението на Закона за радио и телевизия. Но истината е съвсем различна и ПИК я разкри още преди година.

Антон Балтаков иска да избяга от БНР, защото при назначаването си е подал документ с невярно съдържание. Фалшива справка за трудов стаж издадена уж през 1995 година, но на бланка валидна от 2007 година. Този факт вече е установен по време на съдебно дело, което се води срещу него. Друг повод да иска да се маха, е че е установено и друго нарушение. Той не е излязъл от фирма, в която е бил собственик, както изисква законът при встъпването му като Генерален директор на БНР. 

Балтаков и неговите приближени от радио Хоризонт инспирират скандал с министъра на културата Боил Банов, за да пускат отново Let it Be и да изкарат, че някой иска да махне Балтаков по политически причини.

БНР е най -разглезената медия в България. Бюджетът и е над 42 милиона лева. В новия за 2021 се планира увеличение с още 10 млн. лв до 52 милиона. Тези огромни пари са на фона на драстично намаляване на рекламите за всички други медии, но БНР са недосегаеми от кризата. Преди време излязоха данни, че водещите като Силвия Великова, Ирина Недева, Диана Янкулова, Петър Волгин и още няколко вземат по над 5000 лв. на месец.

Възмутително е и това, оето се случва в програма Хоризонт. Тя е парцелирана между протестърите и хората на Прокопиев от една страна и левият и просъветски шеф на 12+3 Петър Волгин. Друга гледна точка освен тези двете в обществената БНР няма. Личните и корпоративти пристрастия на журналистите са представени като редакционна политика. А критиките срещу тази злоупотреба с национален ефир като налагане на цензура и задушаване свободата на словото. Плурализъм на мненията и журналистическа етика са отдавна забравени в БНР. Единствената водеща политика там е задоволяване на интересите на групичката окупирала радиото.

Първата работа на Антон Балтаков като стана шеф беше да отърчи при американската посланичка Херо Мустафа, за да си осигури подкрепа. Но Балтаков предаде и тях. Откакто е започнала предизборната кампания в САЩ, БНР не спират съвсем тенденциозно и целенасочено да злепоставят президента Доналд Тръмп за сметка на демократа Джо Байдън. Тази позиция на БНР има своето логично обяснение.

Голямата част от ежедневно водещите като Ирина Недева, Силвия Великова, Диана Янкулова са приближени на групата на Капитал. Те пък са финансирани от Америка за България, които са фондация на Демократическата партия на САЩ, чийто кандидат е Байдън.

Всичките тези лични и корпоративни игри се правят на гърба на българския данъкоплатец, който ще даде 52 милиона лева, за да върви пропагандната машина за влияние на Прокопиев. А иначе Let it Be е прекрасна песен присвоена уж в защита свободата на словото. И колкото и да се мъчи Антон Балтаков да се изкара жертва фактът, че е дал фалшиви документи не може да се скрие зад парчето на Beatle's.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20242
архив

Група изгубени в джунглата пернишки туристи бяха открити по псуващи на майка папагали!

x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Не искам да чувам за проблеми със заплащането на медиците от първа линия (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x