СКАНДАЛ: 250 желаещи във война за 100 места на научна конференция

Политика

СКАНДАЛ: 250 желаещи във война за 100 места на научна конференция

67808
на 21.11.2019
СКАНДАЛ: 250 желаещи във война за 100 места на научна конференция
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Същински екшън се разиграва в юридическите среди покрай форум, организиран от съдията в Конституционния съд проф. Атанас Семов, научи ПИК. Видният юрист е организирал в петък международна конференция за правата на човека, която е в рамките на проект, финансиран по програма "Правосъдие" на ЕС.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Не е предвидил обаче големия интерес и сега за места на форума буквално се разразява война. До края на деня вчера са постъпили над 250 заявки за участие от адвокати и съдии и се оказва, че няма начин всички да присъстват.

Местата в залата са само 100 и според наши източници организаторите предложили на мераклиите да научат за Европейската харта чрез настаняване в съседна зала с видеостена, което предизвикало напрежение. При това организаторите поканили участниците да отидат един час преди началото, за да могат да влязат в залата, за да не създаде напрежение и на място. 

Още по-голямо напрежение в случая създава фактът, че събитието е претенциозно организирано в Резиденция „Бояна”, където има специален режим на достъп. На въпрос на ПИК защо е предизвикал подобен скандал в юридическите среди, проф. Семов се измъкна със „жаждата за знание е непредвидима мощ” и обеща никой да не бъде върнат от форума му, на който ще има и сериозно ВИП присъствие, става ясно от програмата.

Форумът ще бъде открит от министъра на правосъдието Данаил Кирилов и посланиците на  Гърция Димитриос Хронопулос и на Румъния проф. Йон Галеа. Оценка за постигнатото по проекта ще споделят представляващият Висшия съдебен съвет съдия Боян Магдалинчев, председателят на Висшия адвокатски съвет адв. Ралица Негенцова и Омбудсманът на България доц. Диана Ковачева. 

ПИК ще следи развитието на скандала в петък.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК