СКОРО: ЕК представя законодателни предложения за връщане на нелегалните мигранти

Европа

СКОРО: ЕК представя законодателни предложения за връщане на нелегалните мигранти

13382
преди 5 часа
СКОРО: ЕК представя законодателни предложения за връщане на нелегалните мигранти
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Европейската комисия скоро ще представи нови законодателни предложения за връщанията на нелегалните мигранти. Това заяви нейният председател Урсула фон дер Лайен. 

препоръчано

Темата за миграцията беше основна на заседанието на европейските лидери, което приключи снощи.

"Едва 20 на сто от тези, които нямат право да останат в ЕС, се връщат в страните по произход", каза фон дер Лайен. На въпрос за изнесените центрове, тя заяви, че са обсъждани три различни елемента за три различни ситуации.

"Първият е за центрове за мигранти, които се нуждаят от закрила, като дискусията беше за трети безопасни страни.  Вторият е за центрове за мигранти, които нямат право на престой в ЕС. В този случай остава въпросът колко време могат да се намират там хората, ако връщането им в страните по произход е невъзможно. Третият вариант е за страни извън ЕС, в които мигрантите са в капан и нямат право да влизат в Общността, като биват връщани обратно с помощта на Върховния комисариат за бежанците и Международната организация за миграция и с финансовата помощ на Евросъюза", поясни Фон дер Лайен.

Лидерите приеха и заключения за ситуацията в Близкия Изток, като фон дер Лайен обвини Иран за нея: "Основният играч зад всичко това е Иран и неговите проксита "Хизбула", "Хамас", хусите. Иран също така снабдява Русия с дронове и помага на Северна Корея".

Запитана за плана на победата на Зеленски тя каза, че лидерите го подкрепят, но не може да отговори за приемането на Украйна в НАТО.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК