СКРЪБНА ВЕСТ! Отиде си българската Мерилин Монро

КУЛТУРА

СКРЪБНА ВЕСТ! Отиде си българската Мерилин Монро

59543
на 23.04.2021
СКРЪБНА ВЕСТ! Отиде си българската Мерилин Монро
Автор:   ПИК

От този свят си е отишла актрисата Силвия Въргова, съобщи БНР. Изпращането на звездата от 90-те е било вчера. "Последва голямата си студентска любов в Небесния театър", написа нейна близка във Фейсбук.

препоръчано

Силвия Въргова бе наричана българската Мерлин Монро поради голямата си прилика с холивудската звезда. Тя ще бъде запомнена с ролята на американката в "Господин за един ден" на Николай Волев, от "Вагнер" на Андрей Слабаков и "1952: Иван и Александра" на Иван Ничев.

Силвия е завършила столичната 118-а гимназия, където са учили и колегите й Христо Шопов, Ернестина Шинова, Андрей Слабаков, а след това и актьорско майсторство във ВИТИЗ при проф. Гриша Островски. Въргова е една от малкото родни актриси, пожънали успех и на международна сцена.

През лятото на 2000 година тя представя на един от най-престижните театрални фестивали в света – този в Единбург, своя моноспектакъл "Медея XXI век". Там толкова я харесват, че веднага я канят да гостува и следващата година. Покана за 2001 г. тя има и от Лондон – отново за същия спектакъл.

Българската Мерилин преди години живееше в столичния квартал "Дружба" - в красив артистичен апартамент без врати и с огромна библиотека. Едната лавица бе пълна само с детски книжки. "Обожавам приказките. Любимата ми е "Снежанка".

Много обичам да ми разказват приказки. Но няма кой. Искам да намеря мъж, който да ми разказва приказки. Но и да ги осъществява. А най-много мечтая да имам дете", споделя в интервю от онези времена актрисата.

свързани новини

Поклон пред паметта й!

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това