СКРЪБНА ВЕСТ: Почина легенда на бургаския "Черноморец"

Футбол

СКРЪБНА ВЕСТ: Почина легенда на бургаския "Черноморец"

21641
на 28.07.2024
СКРЪБНА ВЕСТ: Почина легенда на бургаския Черноморец
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Малко преди да навърши 71 години е починал е един от най-силните футболисти на Черноморец (Бургас) от края на 70-те и началото на 80-те години Цвятко Мутафчиев, съобщи бившият му съотборник и приятел Алекси Желязков. Мутафчиев си отиде след дълги години борба с раково заболяване.

препоръчано

В последните години той живееше в хоспис „Света Анна“ в поморийското село Лъка. Легендата на "акулите" от Бургас е роден на 9 септември 1953-а година и играе почти 10 сезона за Черноморец, като в това време записва 245 мача и вкарва 16 гола.

Изявява се като ляв и централен защитник, известен с безкомпромисната си, но чиста игра. По брой мачове той е на 11-о място във вечната ранглиста на Черноморец.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК