Славия и Локомотив (Пд) откриват новия сезон в "А" група

Футбол

Славия и Локомотив (Пд) откриват новия сезон в "А" група

8201
на 17.07.2015
Славия и Локомотив (Пд) откриват новия сезон в А група

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Лятната пауза в родния футбол беше кратка и настана време за старта на новия сезон в "А" група. Първенството се открива от 18:30 часа с мача между Славия и Локомотив (Пловдив). Двата отбора се представиха разочароващо в миналия шампионат и през пролетта играха във втората шестица. Сега феновете на "белите" и "смърфовете" се надяват любимците им да демонстрират повече постоянство и да гонят по-предно класиране, но с оглед потенциала на двата състава това изглежда трудна задача.

Славия се раздели с половината си титуляри. Карлос Фонсека и Фернандер Касайотидоха при Димитър Димитров-Херо в Иртиш, Станислав Генчев подсили новакаМонтана, а Димитър Везалов беше освободен. Пламен Крумов пък премина в Локо (Пд) и днес ще се изправи срещу доскорошните си съотборници. От новите попълнения най-голямо впечатление прави името на Антон Карачанаков, но бившият халф на ЦСКА е изостанал с подготовката и ще започне мача на резервната скамейка. Големият проблем за старши треньора Иван Колев е контузията на центрлания нападател Радослав Василев. Вместо него, атаката на тима от "Овча купел" ще води Ивайло Димитров, а от втора позиция ще му помага Жереми Манзоро.

В Локомотив събраха отново двойката централни защитници от шампионския сезонАлександър Тунчев и Кирил Котев. Бяха привлечени още Димо Бакалов от Берое и опитният македонски нападател Зоран Балдовалиев. Отборът обаче беше напуснат от Спас Делев, Венелин Филипов, Мехди Бурабия и Богомил Дяков. Големият коз на пловдивчани отново ще е неостаряващият Мартин Камбуров. Ветеранът и днес ще е най-голямата зпалаха за вратата на Георги Петков, а много ще се разчита и на младата надежда Бирсент Карагерен.
 
В исторически план Славия има солидно предимство в двубоите с Локо (Пд) в "А" група - 53 победи, 28 равенства и 26 загуби. Головата разлика е 176-105 за най-стария столичен клуб.

Вероятни състави:
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Г. Петков, Панов, Пиргов, Ж. Атанасов, Диего; Мбарга, Семерджиев; П. Атанасов, Манзоро, Вълчанов; И. Димитров
Старши треньор: Иван Колев
ЛОКО ПД (4-2-3-1): Скорчев; Крумов, Тунчев, Котев, К. Стоянов; Ласиман, Бонев; Бакалов, Карагерен, Вълчев; Камбуров
Старши треньор: Христо Колев

СЪДИЯ: Вихрен Манев
СТАДИОН: Славия"
НАЧАЛО: 18:30 часа

препоръчано

 

 

 

Спортал

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК