Слави Василев с ПЕСИМИСТИЧНО предчувствие: Чака ни нов антирекорд на вота, след като кабинетът "Денков" окепази държавата

Епицентър

Слави Василев с ПЕСИМИСТИЧНО предчувствие: Чака ни нов антирекорд на вота, след като кабинетът "Денков" окепази държавата

67687
преди 4 часа
Слави Василев с ПЕСИМИСТИЧНО предчувствие: Чака ни нов антирекорд на вота, след като кабинетът Денков окепази държавата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Нов антирекорд по ниска избирателна активност предрече политическият анализатор Слави Василев за парламентарния вот на 27 октомври.

препоръчано

"Този път ще гласуват под 2 милиона избиратели. Това е дигнозата на политическата система. Този парламентаризъм е провален. Гражданите им го казват, но те пак ще направят едно и също", коментира той непрекъснатите провали на политическите сили. 

Според него дори да успее да формира кабинет следващото Народно събрание, той няма да има дълъг политически живот. "Каквато и да е конфигурацията, тя няма да възпроизведе абсолютно нищо устойчиво за гражданите. Това, че 2/3 не отиват да гласуват, е най-добрата диагноза за тази абсолютно умираща политическа система.

Сглобката беше пример, че каквато и да е конфигурацията, тя няма да произведе нищо устойчиво. С какво запомнихме правителството на Денков, освен с промените в Конституцията, които окепазиха държавата?", попита Василев в ефира на Нова тв. 

"Хората нямат доверие на партиите, защото платформите им нищо не означават. Около Борисов отново ще се върти всичко в нашата държава. И докато това не се промени, ще бъдем в спирала на политическа сигурност", смята още Василев.

Той е на мнение, че осмите поредни предсрочни избори за парламент ще се случат не много далеч в бъдещето.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК