Слави и Филип Станев занулиха министър на Денков: Да е гвоздей, да му го набиеш! Ама то е акъл

Акценти

Слави и Филип Станев занулиха министър на Денков: Да е гвоздей, да му го набиеш! Ама то е акъл

146581
на 12.02.2024
Слави и Филип Станев занулиха министър на Денков: Да е гвоздей, да му го набиеш! Ама то е акъл
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов публикува текст на колегата си Филип Станев във връзка с транспортирането на пострадал скиор на Световната купа по алпийски ски в Банско.

препоръчано

Давам думата на моя приятел и колега Филип Станев:

“По време на тренировка преди стартовете от Световната купа по алпийски ски в Банско канадския скиор Лиъм Уолъс падна и се контузи тежко.

Той беше транспортиран от словашкия HEMS оператор „Air Transport Europe“, който обслужва световната купа в Банско. Полетът от Банско до София е изпълнен от пилот на словашкия оператор, а на борда е летял един от нашите пилоти Огнян Янков.

Това са фактите от инцидента.

По този повод българският министър на транспорта и съобщенията, Георги Гвоздейков каза, цитирам:

„Надявам се хората, които не спират да бълват лъжи и пропаганда за проекта HEMS в България, да преосмислят поведението си оттук нататък, гледайки видеото от мисията". Край на цитата.

А сега нека да видим и детайлите във фактите от инцидента с канадския скиор в банско. Защото както се казва „дяволът е в детайлите“.

Първи детайл от фактите: Словаците имат 7 бази в Словакия и 16 НЕMS хеликоптери. Ние имаме само един хеликоптер и само две площадки за кацане.

Втори детайл от фактите: Един от тези 16 словашки хеликоптери, който е изпълнил спасителната мисия е бил нает от организаторите на състезанието, а не от министър Гвоздейков. Българският хеликоптер по това време е бил някъде в хангара си.

Трети детайл от фактите: Българският пилот само се е возил в словашкия хеликоптер, а не го е пилотирал.

Това са реалните факти и детайли. Затова ще перифразирам думите на министър Гвоздейков и ще кажа:
Гвоздейков, престани да бълваш фалшиви хвалебствия, да забуждаваш обществото и вземи преосмисли поведението си оттук нататък, гледайки видеото от записа.

Защото в противен случай, Гвоздейков, манипулирайки деликатно фактите и детайлите от спасителната операция в Банско, ти изцяло се вписваш в няколко български поговорки.

„С чужда пита помен правиш.“

„На надута гайда лесно се свири.“

„Кокошка, дето най-много кудкудяка, най-малко снася.“ и „Който се хвали, не пали“

Не знам жива ли е ромката дето хвали Гвоздейков, ама е добре следващия път да е запозната с фактите.

Макар, че то ромката в случая май е самият Гвоздейков.

И още нещо не знам - дали Гвоздейков осъзнава следното заключение за него самия:

Да е гвоздей, да му го набиеш! Ама то е акъл!”

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК