Слави Трифонов от дивана няма да стане Сокола от Сараите

Лична драма

Слави Трифонов от дивана няма да стане Сокола от Сараите

110633
на 29.06.2024
Слави Трифонов от дивана няма да стане Сокола от Сараите
Автор:   "Ретро"

Последвайте ни в Google News Showcase

Тези дни с огромна изненада ние, обикновените избиратели, научихме, че изчегъртването на Борисов от ИТН вече е приключило. Естествено, успешно. Нищо че след няколко дни нищо чудно новият премиер да е отново от герберската партия и естествено, плътно зад него да наднича физиономията на банкянския политик. Както и сега наднича зад гърба на служебния Главчев. Слушаме тирадите на сценаристите политици от ИТН и се чудим под чий политически инженеринг се пръкна тази шоупартия. А тя иска да играе основна роля в сегашното плачевно състояние на българската политическа система.

препоръчано

Както Сокола от Сараите от години е всеизвестният кукловод на българските политици, така и гологлавият шоумен се опитва да играе същата роля, но от прословутото диванче. А всички помним, че итенейците веднъж спечелиха и избори, но вместо да излъчат кабинет и да управляват, хвърлиха страната в поредица от кризи, и то без да им мигне окото. Онзиденшното им участие в избора на Назарян за парламентарен шеф дали не постави началото на нова каскада от политически премятания. Тепърва предстои да разберем, но не върви да критикуваш който и да е от досегашните управляващи, след като си се уплашил и не си посмял да поемаш отговорността на управлението, когато народът ти е дал възможност да го направиш.

Да не говорим, че старшият сценарист Тошко от трибуната на парламента държи тон и език, които въобще не тласкат към помирение и разбирателство, а по-скоро към конфликти и крайна конфронтация. Нещо, което и самият Борисов не си позволява да прави в напрегнатите политически дни, които ни предстоят. Вече повече от две години сме в състояние на перманентна политическа криза и затова крайностите, които партията на Трифонов си позволява, идват в повече на обикновения избирател. А от това губим всички – и ние, обикновените хора, но и онези, наричащи себе си политическа класа. Вече има и финансов израз на тези загуби и това са средствата по Плана за възстановяване. Дето Евросъюзът ни ги дава, ама иска и от нас някакво усилие. Само че политиците, и то с активното съдействие на псевдополитическите сценаристи от втръсналото на всички ни вечерно шоу, не правят нищо в борбата за властта. Така и ще си я караме. Докато свалим избирателната активност до десетина-петнайсет процента. Не че след това някой ще се стресне и нещо ще се промени.
 
Станислав Стоев, Варна
 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО) Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО)
ново
Днес: 111
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК