ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Михаела Ангелова, с. Гара Орешец
Необходими продукти:
За сладкиша:
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. сода за хляб
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. канела
3 ч.ч. брашно
За сиропа:
2 ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. захар
За глазурата:
3 белтъка
1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
В подходящ съд се слага киселото мляко и към него се прибавя содата. След това се сипват захарта, олиото и канелата. Разбъркват се добре и се прибавя брашното. Намазва се тавичка или форма за кекс, изсипва се сместа и се пече в умерена фурна. След като се изпече, се оставя да изстине и се залива с горещия сироп от водата и захарта. След това се намазва с глазурата от разбитите с миксер белтъци и захар на сняг. Украсява се с шоколадови пръчици или кокосови стърготини.
Приятен апетит!