Сладки кошнички

Читателски рецепти

Сладки кошнички

32952
на 01.10.2013
Сладки кошнички
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необходими продукти за тестото:

препоръчано

1 ч.ч мас, 4 с.л. кисело мляко с разтворена в него 1 ч.л.сода, 1/2 ч.ч.захар, брашно - колкото поеме за меко тесто. Необходими продукти за плънката: 5 яйца, 1 ч.ч.захар, 2 ч.ч. смлени орехи.

Начин на приготвяне:

Омесва се меко тесто и с него се облепят формичките. Яйцата за плънката се разбиват, към тях се добавят захарта и смлените орехи. Тази плънка се слага в кошничките, които се преместват в тава и се пекат в умерена фурна. След изпичането се гарнират по желание. Кремчета с макарони и моркови Необходими продукти: 1 1/2 ч.ч. макарони, 50 г ябълки, 50 г моркови, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 прахче ванилия, пудра захар на вкус, 1 ч.ч. нарязани орехови ядки, малко масло, канела. Начин на приготвяне: Макароните се сваряват и отцеждат от водата. Отделно се сваряват ябълката и морковът, обелени и нарязани на парченца.

Изваждат се от водата, в която са варени, и се пасират на пюре. Към тях се добавят макароните, орехите и ванилията. Разбърква се и се разпределя в намазани с масло или олио огнеупорни купички.

Яйцето се разбива с пудра захар на вкус и с 1 ч.ч. прясно мляко. Налива се при макароните и се пече на водна баня на 150 градуса. Кремчетата се поднасят обърнати и гарнирани на вкус.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Равноотдалеченият премиер на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: "Равноотдалеченият премиер" на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК