ГОРЕЩО
Италианският „Република“ гърми: Олигархът Божков е притежавал незаконно 300 древноримски артефакти
Радев обяви: Връчва първия мандат след Нова година
ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ! Костадинов и Пейков пак събраха погледите в пленарна зала - Рая Назарян прекъсна заседанието заради крясъци и обиди (ВИДЕО)
ДЪНОТО! Хора на "Правосъдие за всеки” и на БОЕЦ се млатят помежду си на мижавия протест пред Съдебната палата (ВИДЕО)
ТЪНКИ СМЕТКИ! Ето ги плановете на Радев за бъдещата му партия
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти: 1 кг грозде - смес от бяло и черно, 1/2 кг захар, 1ч.ч. препечени орехи, малко ром.
препоръчано
Начин на приготвяне:Гроздето се изронва на зърна, посипва се със захарта и се залива с 1,5 л вода. Съдът се поставя във фурна, загрята на 200 градуса . Водата постепенно трябва да изври. От време на време се разбърква, защото гроздовите зърна се запичат. Сладкото е готово, когато сиропът се сгъсти. Изсипва се в сухи буркани и във всеки се слагат малко печени орехи. Изчаква се да хване отгоре лека коричка и във всеки буркан се сипва 1 ч.л. ром. Бурканите се затварят и се съхраняват на тъмно и хладно място.
Няколко начина за изсушаване на плодове и зеленчуци
1816634
на 02.02.2023
Забравете за бурканите и варенето - ето как се съхраняват печени чушки за зимата
1313080
на 10.11.2022
Кои кестени стават за ядене и кои не?
677598
на 13.10.2022
Баница със сирене и праз
1530850
на 04.10.2021


