СЛЕДИ ОТ "ПРОМЯНАТА": Газовата връзка на Кирил Петков с Гърция практически не работи

Акценти

СЛЕДИ ОТ "ПРОМЯНАТА": Газовата връзка на Кирил Петков с Гърция практически не работи

59495
на 25.11.2022
СЛЕДИ ОТ ПРОМЯНАТА: Газовата връзка на Кирил Петков с Гърция практически не работи
Автор:   ПИК

Газовата връзка, открита от Кирил Петков, с Гърция практически не работи. Довършителните дейности по интерконектора с Гърция вероятно са завършени на 90%, обясни служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

препоръчано

Затова в министерството се събраха на разговори със строителя и компанията оператор, за да обсъдят какви дейности остава да се довършат. Сред тях са полагане на резервен оптичен кабел, което вече е в напреднала фаза. Очакванията са това да се случи до края на тази година, а през януари да бъде въведен в експлоатация. Изпълнителният директор на ICGB, компанията оператор на газовия интерконектор, разясни, че функционирането на преноса на природен газ по тръбата не е застрашено. По последни данни през газопровода преминава 1,5 млрд. куб. м синьо гориво.

По трасето от 151 км трябва да се извършат и ревизионни мерки, както и антикорозионни дейности, които да защитят околната среда, но и самото съоръжение. Има проблем и с път, който води до газопровода, но той е свързан с кадастъра и подробния устройствен план, а не с неговото състояние. Министърът увери, че с изключение на този път, се работи по всички останали дейности до пълно завършване на проекта.

Следващата седмица предстои нова среща за уточняване на крайните срокове за строителство.

 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Лунна диета за декември Лунна диета за декември
ПИК TV x
Анализаторът Валентин Кардамски пред ПИК TV: Измамниците ПП окрадоха политическото поле на БСП и разтуриха държавата със замах! Ето кои са най-големите въпросителни пред новото ляво обединение Анализаторът Валентин Кардамски пред ПИК TV: "Измамниците ПП окрадоха политическото поле на БСП и разтуриха държавата със замах!" Ето кои са най-големите въпросителни пред новото ляво обединение
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК