Следовател изнесе смайващи подробности имали ли са разрешение за експлоатация складовете в Елин Пелин

Темида

Следовател изнесе смайващи подробности имали ли са разрешение за експлоатация складовете в Елин Пелин

63354
преди 4 часа
Следовател изнесе смайващи подробности имали ли са разрешение за експлоатация складовете в Елин Пелин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Складовете в Елин Пелин, в които избухна експлозия и отне живота на трима души, са нямали разрешение за ползване. Това обяви следователят от Националната следствена служба, разследващ взривовете, пред Нова нюз.

препоръчано

Той посочи, че пиротехническите изделия, които останаха незасегнати от пожара, все още се извозват от склада. „Ако те бяха избухнали, в града щеше да има много повече жертви и разрушения”, обясни следователят. Двете основни версии на следствието са човешка грешка и техническа неизправност, породена от високите температури.

Според него Борислав Сарафов трябва да изкара пълен 7-годишен мандат. „На протеста пред Съдебната палата в София присъстваха адвокати, които никога не съм виждал на етап досъдебно производство, по наказателни дела или в съдебна зала. Според мен има изборен мотив и нагласяване на този протест”, посочи Делчев.

Мнението на гилдията е, че предложение за номинация на главен прокурор трябва да могат да правят и Общото събрание на следователите, и това на прокурорите в България. По закон сега такова предложение могат да внасят министърът на правосъдието, поне трима членове на Съдийската колегия и Пленумът на Върховния административен съд.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК