Следственият комитет на Русия възбуди наказателно дело за детенцето в куфара

ЧАС ПИК

Следственият комитет на Русия възбуди наказателно дело за детенцето в куфара

9839
на 31.03.2015
Следственият комитет на Русия възбуди наказателно дело за детенцето в куфара
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Следственият комитет на Русия възбуди наказателно дело във връзка с убийството на петгодишното русначе в България, съобщи представителят на комитета Владимир Маркин, цитиран от ТАСС.
"На 23 март в България на брега на езеро Пасарел, в района на град Приморско, е намерен куфар с тялото на 5-годишния гражданин на Русия Никита Леонтиев с множество наранявания от нож. Няколко дни преди случилото се, на 2 март, в град Приморско е намерено и разчленено тяло на жена. По предварителни данни тя е майката на убитото дете, 35-годишната Анна Леонтиева", заяви Маркин.
Жената и детето са били от Пермския край на Руската федерация и преди няколко месеца са пристигнали в България от Русия.
Наказателното дело е за убийство.
"Наказателното дело е образувано поради това, че в съответствие с член 3, алинея 12 от НК на Руската федерация чуждестранни граждани и лица без гражданство, които не са постоянно пребиваващи на територията на Руската федерация и които са извършили престъпление извън пределите на РФ, подлежат на наказателна отговорност в случаите, когато престъплението е насочено против граждани на Руската федерация", обясни Маркин.
Той съобщи, че в рамките на разследването ще бъдат изготвени официални запитвания за правна помощ до компетентните органи на България.

препоръчано

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК