СЛЕД БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИЯ НАТИСК: СДВР излиза на протест в защита на Калин Стоянов

Акценти

СЛЕД БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИЯ НАТИСК: СДВР излиза на протест в защита на Калин Стоянов

260211
на 11.08.2024
СЛЕД БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИЯ НАТИСК: СДВР излиза на протест в защита на Калин Стоянов
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Полицаите от Столична дирекция на вътрешните работи излизат утре на протест в защита на служебния МВР-министър Калин Стоянов.

препоръчано

Демонстрацията е насрочена за 12 ч. и ще се състои в градинката срещу паркинга на Народното събрание.

За събитието утре собщи в социалната мрежа шефът на Специализирани полицейски сили в СДВР Лъчезар Колев.

Неговият призив бе споделен в официалната Фейсбук-страница на Столичната полиция.

Протестът идва в резултат на безпрецедентния натиск за отстраняването на Калин Стоянов като министър на вътрешните работи от страна на ППДБ.

В събота, след като се срещна с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарена, самият Стоянов сподели, че е останал с усещането, че тя е подложена на "брутален политически натиск" да отпадне от кабинета й.

Това ще бъде втори протест на СДВР в подкрепа на Стоянов. Миналата есен те демонстрираха подкрепата си към служебния министър, след като отново ППДБ поискаха оставката му заради безредиците по време на протестите срещу БФС и Борислав Михайлов.

Ето какво пишат от СДВР:

"Уважаеми колеги, ставаме свидетели на безпрецедентен опит за употреба на Министерството на вътрешните работи за политически цели.

Като служители на институцията не можем да останем безучастни, когато залогът е професионалното ни достойнство.

Длъжни сме да покажем на държавниците, че МВР не е и няма да бъде маша в политическите битки.

Министерството е деполитизирана система и не е на отделни партии и политици. Ние служим само на българските граждани.

Време е ясно да заявим, че в една нормална, демократична и правова държава полицаите не може да бъдат подлагани на унижения в името на политически интереси и договорки.

Нека го направим утре, 12 август, от 12 часа в градинката срещу паркинга на Народното събрание.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК