След Ботев и Локомотив - още един пловдивски отбор иска помощ от Бойко Борисов

Футбол

След Ботев и Локомотив - още един пловдивски отбор иска помощ от Бойко Борисов

15024
на 28.02.2020
След Ботев и Локомотив - още един пловдивски отбор иска помощ от Бойко Борисов

Още един футболен отбор от Пловдив ще иска финансова помощ от държавата, а за целта от ръководството на Спартак възнамеряват да се срещнат лично с премиера Бойко Борисов.

препоръчано

Припомняме, че на редовното си заседание в четвъртък, министерският съвет отпусна 37 млн. лв. на други два от пловдивските клубове - Ботев и Локомотив. Средствата идват след отказа на премиера Борисов да се купи нов самолет за правителствения "Авиоотряд 28".

С решение на кмета на Пловдив Здравко Димитров, Ботев ще получи 25 млн. лв., а Локомотив - 12 млн. За останалите два клуба под тепетата Спартак и Марица, пари няма да има.

Късно в петък следобед от ръководството на Спартак излязоха със специално обръщение към феновете на шампиона на България през 1963 г. В него те заявиха твърдото си намерение да реализират проекта за новия стадион "Тодор Диев" със собствени средства, но ще искат финансова инжекция от правителството за клубната тренировъчна база на бившия Работнически център.  

"На 1 март 2019 г. Спартак влезе под наем и изполва бившия Работнически стадион за своя база- общински терен от 54 декара, който заварихме в окаяно състояние. Там ни беше срам да водим нашите деца да тренират. Това е общинска собственост. Там всеки ден тренират стотици деца на Спартак и тези на двата ни сателита - ФК Брестник и ФК Реал.

Ние вложихме 6-цифрена сума лични средства, за да приведем общинската база във вид, в който да не ни е срам да посрещаме други отбори и да не излагаме община Пловдив. Ние можехме да изкараме цялата ни школа, децата на Брестник и Реал и техните родители, всички спартаклии и пловдивчани, които ни подкрепят и не са никак малко, да блокираме кръстовища и да викаме на площад "Стефан Стамболов".

На този етап няма да го направим!

Тъй като в петък кметът на града Здравко Димитров обяви, че той ангажименти към Спартак не е поел, ние категорично заявяваме, че в името на децата и тяхното развитие, в най-скоро време ще се обърнем към премиера на България Бойко Борисов, който винаги е показвал, че спортът и най-вече детско-юношеският спорт е негов приоритет.

Спартак Пловдив е готов с проект за своята база, включващ цялостна реконструкция на сегашния естествен терен с изграждане на трибуни за 1000 зрители, изграждане на два нови естествени футболни терена, изграждане един голям изкуствен терен и терени за Футбол 7 и Футбол 9, изграждане на покрит изкуствен терен, изграждане на фитнес и модернизация на всички съблекални".

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това