След грандиозен скандал и балотаж: Венцислав Грозев стана шеф на Българския лекарски съюз

ЧАС ПИК

След грандиозен скандал и балотаж: Венцислав Грозев стана шеф на Българския лекарски съюз

19567
на 09.05.2015
След грандиозен скандал и балотаж: Венцислав Грозев стана шеф на Българския лекарски съюз
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Новият председател на Българския лекарски съюз (БЛС) е д-р Венцислав Грозев.

препоръчано

Това е решил БЛС след провеждане на балотаж между него и д-р Юлиан Йорданов, при гласували 359 делегати на 63-тия редовен отчетно-изборен Събор.

Преди балотажа на събора на БЛС, който се проведе в хотела на Милен Велчев в Равда, се разрази жесток скандал, съобщи първи ПИК. Медиците се хванаха за гушите, след като стана ясно, че официално регистрираните делегати на форума са 365, а гласувалите са цели 380.

В крайна сметка се проведе балотаж, а изборната комисия обяви окончателните от него: Д-р Венцислав Грозев е събрал 180 гласа; Д-р Юлиан Йорданов – 173 гласа; 7 бюлетини са обявени за недействителни.

Д-р Венцислав Грозев е бившият председател на Плевенската колегия на БЛС. Роден е през 1958 г. Завършил е МУ-Плевен през 1983 г., а през 1991-а взема специалност по обща хирургия. По-късно придобива още няколко специалности - по изгаряния и пластично-възстановителна хирургия, лапароскопска хирургия и спешна хирургия при масов травматизъм. В момента работи като хирург в Клиниката по хирургия и колопатология на УМБАЛ "Г. Странски".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си
ПИК TV x
Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: Центробежни сили се вихрят в ДПС. Ще има привременно правителство, защото партиите нямат пари за нови избори Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: Центробежни сили се вихрят в ДПС. Ще има "привременно" правителство, защото партиите нямат пари за нови избори
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК