Вход
София
Времето в София -13 o C

СЛЕД ДРАМАТА СНОЩИ: Мая поема ДеБъ. Борисов остава единственият лидер в дясно. А Каракачанов трябва много да обяснява...

СЛЕД ДРАМАТА СНОЩИ: Мая поема ДеБъ. Борисов остава единственият лидер в дясно. А Каракачанов трябва много да обяснява...

на 04.11.2019
458750
0
СЛЕД ДРАМАТА СНОЩИ: Мая поема ДеБъ. Борисов остава единственият лидер в дясно. А Каракачанов трябва много да обяснява...

Няма вече градска десница. Има неолиберална левица от популистки тип. С масовия вот за Мая и БСП хората на Христо Иванов и нежните момченца - тротинейшъни на Борис Бонев подариха целия десен спектър на Борисов.

Отвъд статистиката, това е неговата ценностна, идеологическа победа. Остана единственият автентично десен...

Дотук с мантрата на ДеБъ "ГЕРБ и БСП са еднакво зло, еднаква мафия". Еднакви, но гласувахте за едната. Вече сте "чао", цялото лицемерие лъсна.

Впрочем има ли учудени? Корнелия Нинова е продукт на Костов, Костов е продукт на Луканов и кадесарската визия за "отгледана, лабораторна опозиция под контрол". А всички вкупом произхождат от неизтребимата симбиоза БКП - ДС, която 30 години по-късно продължава да клати държавата.

Сега ДеБъ преспокойно може да уволни нефелните си командири и да назначи за лидер Мая Манолова. Повече работа ще им върши от рахитичните конформисти - мрънкалници Христо Иванов и Атанасов.

Какво изобщо е това "ДеБъ" след вота вчера? Коварен сбирщайн от опортюнисти, чиято единствена мисия в политиката е да предотвратят избора на Гешев в услуга на благодателя им Иво Прокопиев. Прокурорско-файтонна секта без принципи и морал. 

Технически в София всички, абсолютно всички партии и партийки обединиха вота си срещу ГЕРБ. И въпреки това ГЕРБ устоя и ги би. Излиза, че сумарно партията на Борисов има повече потенциал от останалите, взети заедно.

Тъжен извод за тъй наречената "опозиция".

Друг извод - ВМРО предадоха коалиционния си партньор във властта. Огромна част от гласовете за Джамбазки отидоха при Манолова. Да не съм на мястото на Каракачанов - много ще има да обяснява на Борисов. Да не говорим за Валери Симеонов, който хем държи ключов вицепремиер в правителството, хем директно играе против ГЕРБ заедно с Цветанов. Пример - Плевен.

Има и един особен урок за Борисов. Всичките му усилия да приласкае градското дясно, да им се хареса, да бъде толерантен, за да го подкрепят на балотажа в София, се оказаха напразни. Време е да спре да прави тежки компромиси, угаждайки на 2-3 % от електората, позиционирани единствено в София. Достатъчно силен е и без тях. По-европеец е от тях. И при всички случаи повече демократ и идеалист.  

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21130
архив

ФИФА официално обяви, че няма да сменя домакинството на световното първенство през 2018 от Русия на друга държава, тъй като няма никакви гаранции, че до 2018 тази държава няма да е в границите на Русия.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x