Вход
София
Времето в София 16 o C

СЛЕД ЗАГУБАТА НА БСП: Румен Радев с поредно вето, не пуска Закона за отчуждаването на имоти

СЛЕД ЗАГУБАТА НА БСП: Румен Радев с поредно вето, не пуска Закона за отчуждаването на имоти

на 27.05.2019
43891
23
СЛЕД ЗАГУБАТА НА БСП: Румен Радев с поредно вето, не пуска Закона за отчуждаването на имоти
Автор: ПИК
27.05.2019
23
43891

След жестоката загуба на БСП, Румен Радев реши да се събуди тази сутрин и да изненада управляващите с поредното си вето.- Този път президентът реши да върне Закона за изменение и допълнение на Закона за държавната собственост.  

Интересно раздвоение има Радев, след като по думите му той е "за" промените в този закон, за да се оптимизира и ускори процесът по изграждане на значими национални обекти. Радев приветсвал и промените за насърчаване на инвестициите в индустриалния сектор. Въпреки всички хубави неща в Закона, президентът решил, че не бил постигнат баланс между  обществения интерес и защитеното от Конституцията право на собственост и вместо ефекта на ускоряване се създава риск от забавяне на важни инфраструктурни обекти. 

Според президента и сега предварителното изпълнение на отчуждителни актове е приложимо за национални обекти - магистрали, пристанища, летища, газопроводи и др. С предложените промени към тях се добавят обекти с национално значение, определени като такива със закон или с акт на Министерския съвет. Предвид липсата на критерии, по които Министерският съвет обявява обектите с национално значение, приложното поле на предварителното изпълнение може да засегне множество частни имоти без гаранции, че това са обекти за общо ползване в обществен интерес. 

Държавният глава възразява и срещу неравнопоставеността между дребните и едрите собственици на земеделски земи и горски територии, които ще се обезщетяват по различен начин. Тази промяна създава сериозен риск вместо да се ускори процесът на изграждане на значими национални обекти, той да бъде забавен. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 11573
архив

Добре почерпена жена е по-лесно да я доведеш до оргазъм, отколкото до къщи.

няма нови новини
Днес: 196
hot
най-четени новини в момента
сега
3372
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Голяма трагедия в семейството на Татяна Лолова - рак погуби племенницата на актрисата
x
Мъжете от тези 4 зодии са най-подходящи за съпрузи
x