Вход
София
Времето в София 7 o C

СЛЕД КАСАПНИЦАТА В НОВА ЗЕЛАНДИЯ: Експерти разкриха - на Балканите зрее опасен радикализъм. Ето кой може да разпали война на полуострова

СЛЕД КАСАПНИЦАТА В НОВА ЗЕЛАНДИЯ: Експерти разкриха - на Балканите зрее опасен радикализъм. Ето кой може да разпали война на полуострова

на 16.03.2019
42849
17
СЛЕД КАСАПНИЦАТА В НОВА ЗЕЛАНДИЯ: Експерти разкриха - на Балканите зрее опасен радикализъм. Ето кой може да разпали война на полуострова
Автор: ПИК
16.03.2019
17
42849

Възможността различни хора да пътуват навсякъде е обусловена от развитието на глобализацията като процес. Тя обаче има не само положителни резултати, а такива и с обратен знак. Това заяви пред Нова телевизия експертът по сигурността Тихомир Стойчев, коментирайки влизането в България на терориста Брантън Тарант от Нова Зеландия, който безмилостно и хладнокръвно разстреля мирни мюсюлмани в джамия в Крайстчърч. Жертвите до момента са 48, ранените са близо 50, някои от които са в критично състояние. 

"Не мисля, че посещенията по светите места са били случайни. Той се е готвил. Трябва да се погледнат записите от местата, през които е минал и пребивавал, докато е бил на наша територия", отбеляза Стойчев. 

На въпрос дали на Балканите терористът се е срещал с някакви балкански, сръбски паравоенни формирования, Йордан Божилов от Софийски форум за сигурност  отговори: "Възможно е. На Балканите има такива формирования, разбира се. От Сърбия основните чуждестранни бойци воюват там, където се водят битки между паравоенни формирования - например на територията на Украйна. Те по никакъв начин не трябва да бъдат подценявани". Той отбеляза, че в действията на терориста има "прекалено много самореклама", която разкрива предварителна сериозна организация. 

"Аз бих допуснал, че той е действал като самостоятелно радикализирал се. Дали е поклонник на Брайвик, е отделен въпрос. Но радикализацията върви и тя върви по различни направления. Най-опасното за България е да си отгледаме радикализация", заяви Божилов.

"Самият сблъсък между мюсюлманския и християнския свят води до радикализация. Днес политиците и държавниците ни трябва да се замислят какво трябва да направим, за да се предпазим от такива радикални стъпки. Този човек се е замислил, че по някакъв начин неговият свят се руши. И той се е замислил как да предпази страната си от мюсюлманската инвазия", отбеляза на свой ред Тихомир Стойчев.

Той посочи също, че на Балканите има условия както за мюсюлманска, така и за християнска радикализация. 

Сънародничката ни Румяна Симова, живееща в Уелингтън, Нова Зеландия, сподели във видеовръзка, че има двама задържани за терористичния акт. "Съобщиха, че на австралиеца е повдигнато обвинение за убийство. Той не е казал нито дума в съда, само е казал, че ще се защитава сам и се е усмихвал като кинозвезда".

"Много са факторите, които могат да радикализират една група. Днес със социалните мрежи възможностите за влияние отвън са много силни", заяви Божилов. Тихомир Стойчев отбеляза, че службите със сигурност често пъти "проспиват" терористични клетки. "Но са длъжни максимално да доближат идеалния вариант в нашите представи... Този човек е постигнал част от това, което е искал - превърнал се е в герой, изживява се като такъв, вероятно иска да бъде "знак" за борбата срещу радикалния ислям. Важното е за нас как наблюдаваме, какви са агентурните възможности и какво е взаимодействието между отделните служби. Трябва да ползваме положителните практики и да умножаваме възможностите за партньорство по отношение на тези световни предизвикателства". 

Сподели:
свързани новини
СЛЕД ТЕРОРА: Външно с важни препоръки за българите в Нова Зеландия СЛЕД ТЕРОРА: Външно с важни препоръки за българите в Нова Зеландия
Във връзка с терористичния акт в Крайстчърч, Нова...
на 15.03.2019
СКАНДАЛ: Радев на балет, докато Борисов спасява държавата след атентата в Нова Зеландия СКАНДАЛ: Радев на балет, докато Борисов спасява държавата след атентата в Нова Зеландия
Блатният президент Румен Радев реши да се отдаде на...
на 15.03.2019
БРУТАЛНО: Изродът от Нова Зеландия разстрелял и деца БРУТАЛНО: Изродът от Нова Зеландия разстрелял и деца
Има деца сред жертвите и ранените от терористичните...
на 16.03.2019
Напиши коментар »
(17)
1
Всички ТЕРОРИСТИ се Финансират и Подготвят от Службите за Сигурност ! ДА СЕ ЗНАЕ: МВР е Еничарски Корпус от Безродни К-ОПЕЛЕТА ! ДАНС е П-едерастко Сборище от Агенти на ДС,КДС,НСС и Котилото им ! К-УРВИТЕ-Доносници от ДС, НСС и ДАНС Първо се ИЗНАСИЛВАТ,след Което им се Режат ГРЪКЛЯНИТЕ, като на Руски Милиционер ОКУПАТОР в Кавказ ! К-ОПЕЛЕТАТА от ЦСБОП, НСБОП и ГДБОП Директно им се Пръскат ЧЕРЕПИТЕ, като на УБИЕЦА от СОБТ Емил Шарков ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР, а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА това е само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР. Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш. МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
2
ДА СЕ ЗНАЕ ! Задунайските Терористи са в БКП ! Убийци са в МВР ! Доносниците са в ДАНС ! Всеки Истински БЪЛГАРИН Трябва да Стане Терорист, Като Христо Ботев и Васил Левски ! Задунайския Болшевишки КЕНЕФ 75 Години се Управлява от Комунисти и Милиционери ! Тоест ТЕРОРИСТИ и УБИЙЦИ и от Децата и Внуците на Тези ТЕРОРИСТИ и УБИЙЦИ ! Срещу ТЕРОРИСТИ и УБИЙЦИ се Действа Само със Средства на ТЕРОР и УБИЙСТВА ! БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ: КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! Не е Толкова ВАЖНО да Убиеш КОМУНИСТ или МИЛИЦИОНЕР, Колкото да Избиеш КОТИЛОТО му, за да не се Възпроизвеждат ИЗРОДИ ! Руските Окупатори Докараха 1944 година Комунистите и Милиционерите от Селата с КАРУЦИ, ние Българите ще ги Прибираме Обратно с КАТАФАЛКИ. Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти-САМО ДО СТЕНАТА! Милиционери, Деца на Милиционери, Внуци на Милиционери-САМО ПОД ЗЕМЯТА! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
3
НОВА ЗЕЛАНДИЯ...... ФАЛС ФЛАГ......
4
Кой както иска така да го тълкува , Важно е да се знае че има съпротивителни сили на всички нередни неща които витаят във въздуха но имат слабо доловима миризма и остават почти невидими .
5
А защо в Австралия забраниха да се пеят коледни песни на Коледа , защо в Германия Коледните базари станаха новогодишни базари ? Щото пришълците джихадисти щели да се обидят ! Всичко се случва заради тъпите политици !!!
6
Де,,ба и експертите ви,можеше да са имена на арменци например,малко ли избити от башибозука има,ами в брюксел лондон и париж невинни хора,де,,,ба!
7
Споко, ние сме си платили на мюфтийството
8
и дюнерджийници на всеки ъгъл!
9
До № 7 и № 8, не забравяйте и как в магазини "Лидъл" махнаха от рекламните брошури кръстовете от църквите в Гърция. И пак да не се сърдели мЮСЛЮманите. Ако гърците са видели това нещо сугурно тези магазини са затворени в Гърция, но при нас всичко може.
10
$ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето. повече тук........>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
11
Браво на това юначе, показа на муслимите, че на Християнството му писва и като правителствата не взимат мерки, започват да ги взимат обикновените хора, които не могат повече да търпят. Приблема е, че муслимската напаст се е заселила и там, в страна с висок стандарт и толерантност. Размножават се безогледно и така постепенно завземат града. Този Брентън трябва да бъде обявен за герой и награден, а не съден!
12
Защо политиците се страхуват повече от радикализацията на християните и не толкова от ислямската радикализация и ислямския тероризъм?!
13
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 8 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
14
Бойко Борисов отново се оказа прав с опрощаването на 8 млн на мюхтийството . По-добре да им се опростят тези пари , и да се следят изкъсо за нечисти пари.
15
Само Божилов се сети за Галиполи. Все остальное обман.
16
отговор на коментар
zashtoto muiusolmanitesa prosti i negramotni i lesno manipolirani tam v tehnite kochini vsichki sa bedni a nekolko deribeia sas rodatasi ghiveiat i zatova bulgarskite i evropeiski izuchewni kato rugha i bratia velchevi se oblagodetsvat i kato si pros si ostavash pros i tovaneznachi che i as sam pros i dasiebat maikata
17
Че вече тече Религиозна война. Никой не е защитен. А тя е факт , защото религията се ползва за политически цели, но това е Предимно за Исляма. Време е да се създаде Обединяваща Религия или Учение. За да няма повече нелепи жертви.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 16040
архив

Питат Радио Ереван: - Българите могат ли да донесат пръст от Луната? Отговорът на радиото е: - Могат, ама среден...

няма нови новини
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
сега
1200
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Отложиха делото за мярката на Миню Стайков
x
Астрологът на Даяна разгада бъдещето на сина на Меган и Хари
x