След катастрофата на МиГ-29: Експерти разкриха проблемите с отбраната ни

Акценти

След катастрофата на МиГ-29: Експерти разкриха проблемите с отбраната ни

67368
на 11.06.2021
След катастрофата на МиГ-29: Експерти разкриха проблемите с отбраната ни
Автор:   ПИК

Вероятността за технически проблем е малка. Това заяви пред БНТ Тодор Тагарев, военен експерт и министър на отбраната в служебно правителство. 

препоръчано

Припомняме, че след инцидент край Шабла с МиГ-29 загина майор Валентин Терзиев. Самолетът от състава на авиобаза "Граф Игнатиево", изгуби радиовръзка и изчезна от радарите на 9 юни в 00:45 ч. при изпълнение на тренировъчен полет за стрелба по въздушна цел. След издирване бяха намерени останки от бойната машина и биологичен материал. 

"Има проблем с поддържането на изтребителите МиГ - техниката е морално и технически остаряла. Тази техника трябва да бъде заменена", разкри експертът по национална сигурност Йордан Божилов. 

"С 25% са осигурени дейностите, които са нужни на отбраната. Ако продължим по този начин, ще имаме малки способности, а инцидентите ще продължават", допълни той.

"Ние като общество трябва да сме готови да харчим повече за отбрана. Вече пропуснахме една революция", смята експертът по национална сигурност. 

"Не само, че бюджетът на Министерството на отбраната е малък, но и не се харчи добре", завърши Йордан Божилов. 

"Преминахме в нов тип операция – от такава за спасяване, към такава за търсене на останки на самолета и черната кутия", разкри контраадмирал Кирил Михайлов.

"Днес бяха открити две нови останки", заяви контраадмирал Михайлов. Според него операцията ще продължи дълго.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това