След катастрофа с мигранти: Набедената за дрогирана и с отнета книжка ще съди МВР

ЧАС ПИК

След катастрофа с мигранти: Набедената за дрогирана и с отнета книжка ще съди МВР

27177
преди 4 часа
След катастрофа с мигранти: Набедената за дрогирана и с отнета книжка ще съди МВР
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Антоанета Борисова, която беше ударена от кола с мигранти в София, се закани да търси правата си по съдебен път. На място ѝ бе направен полеви тест за наркотици, който се оказа фалшиво положителен. Въпреки травмите ѝ от удара, потърпевшата била държана 16 часа на пейка в ареста.

препоръчано

„Не ми е известно вътрешният министър да се е извинил на клиентката ми. Не са я уведомили, че кръвната ѝ проба е готова. Тя има отрицателен резултат на кръвна проба, която тя сама е направила”, посочи адвокатът ѝ Силвия Петкова.

Юристката уточни, че първо потърпевшата ще оспори заповедта, с която тя е била задържана от служител на „Пътна полиция”. След това Силвия Петкова ще оспорва в съда и заповедта, с която е била отнета шофьорската книжка на клиентката ѝ. Едва след това ще се претендира обезщетение за претърпените неимуществени вреди.

„Обезщетението зависи от конкретните негативни усещания, които човек е преживял. Те се присъждат по справедливост”, отбеляза Петкова. Според нея не самите тестове за дрога, а начинът, по който се взимат пробите, и този, по който се съхраняват касетите, са проблема с фалшиво положителните резултати.

Темата с тестовете за дрога от години са широко дебатирани в публичното пространство. Голяма част от обществеността недоумява защо на обикновените шофьори се правят този тип тестове, а служителите на МВР категорично отказват да се подлагат на тях, когато регулярно се назначават проверки на кадрите в системата.

Самата Антоанета Борисова, която застана с лице пред медиите и разгласи случая, обясни, че животът ѝ се е превърнал в истински кошмар след катастрофата с мигрантите.

"Никога в живота си не съм виждала дрога, лепна ми се етикет, съсипах си здравето от ужас", ридае жената, след полицаи я арестуваха и отнеха книжката ѝ заради положителния тест за наркотици. Наложи се Борисова да заплати и направи свои независими изследвания и кръвни проби, които категорично доказаха, че никога не е приемала опиати под каквато и да е форма.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК