След подадена оставка: Инспекторатът към ВСС освободи Александър Мумджиев, задържан във Враца за непристойно поведение

ЧАС ПИК

След подадена оставка: Инспекторатът към ВСС освободи Александър Мумджиев, задържан във Враца за непристойно поведение

80242
на 17.05.2024
След подадена оставка: Инспекторатът към ВСС освободи Александър Мумджиев, задържан във Враца за непристойно поведение
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет съобщи, че инспектор Александър Мумджиев подаде до Народното събрание на 17.05.2024 г. уведомление за едностранно прекратяване на трудовото правоотношение с Инспектората, както и заявление от същата дата до главния инспектор на ИВСС за прекратяване на трудовото му правоотношение.

препоръчано

На основание подадените документи главният инспектор на ИВСС издаде заповед, с която обяви за прекратено трудовото правоотношение на Александър Мумджиев с Инспектората към Висшия съдебен съвет, считано от 17.05.2024 г.

С оглед факта, че инспектор Александър Мумждиев работеше при условията на изтекъл мандат, Народното събрание не дължи вземане на изрично решение по подадената оставка.

Изявлението на Александър Мумджиев до Народното събрание има уведомителен характер, съгласно решение от 16.05.2023 г., постановено по адм. д. № 4514/2022 г. по описа на Върховния административен съд, съгласно което „режимът за освобождаване от длъжност на инспектор от Инспектората към ВСС, който
при изтекъл мандат, но продължен поради обективни обстоятелства, е уведомителен към избирателното тяло.

Акт на Народното събрание не е част от фактическия състав за освобождаване от длъжност на инспектор от ИВСС, при подадена от него оставка“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК