След поредицата земетресения Крит е обхванат от горски пожар на три фронта

Балкани

След поредицата земетресения Крит е обхванат от горски пожар на три фронта

9031
на 07.08.2024
След поредицата земетресения Крит е обхванат от горски пожар на три фронта
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Горски пожар, който избухна в Ретимно на остров Крит в следобедните часове на деня, се разпространява на три фронта в района на Орн, което доведе до издаването на предупреждение за спешна евакуация на жителите, съобщава електронното издание на атинския ежедневик Kathimerini, цитиран от "Фокус".

препоръчано

Сигнал за спешни случаи 112 посъветва жителите на Агия Параскеви да се евакуират на юг към Мандрес Ретимну. По-ранни сигнали призоваха жителите и посетителите в Чордаки и Агиос Йоанис да останат в готовност.

Огънят се разпространява в пасища и труднодостъпни терени. За потувашането му за задействани 70 пожарникари, 22 специализирани коли и доброволци. Помощ оказват и два водоспускащи хеликоптера. Към момента пожарът не застрашава жилищните райони.

свързани новини

В часовете преди обед популярният гръцки остров бе разтърсен от поредица земетресения, като в рамките на час бяха регистрирани три труса със сила от над четвърта степен по скалата на Рихтер.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК