СЛЕД ПОРОЯ! От кризисния щаб: Най-сериозна обстановката беше в и около столицата

Региони

СЛЕД ПОРОЯ! От кризисния щаб: Най-сериозна обстановката беше в и около столицата

7480
на 02.12.2017
СЛЕД ПОРОЯ! От кризисния щаб: Най-сериозна обстановката беше в и около столицата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-сериозна обстановката беше в и около столицата вследствие на валежите. Това каза директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов по време на брифинг във връзка с продължителните валежи, предаде Фокус.

препоръчано

"Това наложи през нощта да включим допълнителни сили и подкрепа от съседни областни дирекции. Говоря за допълнителни количества чували, пясък, специални водонапълняеми диги за ограничаване на разливите на реките. Всички тези действия продължиха до 04:30 часа сутринта под активното ръководство на кмета на кмета и директора на столичната дирекция", разясни главен комисар Николов.

Той каза още, че още вчера в късния следобед дигата в кв. "Мало бучино" е била пробита.

"Това наложи да пренасочим тежка инженерна техника със задача да ограничим разлива и да възстанови цялостта на дигата. Допълнително хора бяха мобилизирани да се включат в аварийните дейности - 300 човека от столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за цялата столица", обясни гл. комисар Николов.

Той обясни, че на два пъти през нощта дигата е пробивана и е била възстановявана.

"Много сериозен проблем за нашите екипи създаде трафикът в столицата. Вчера всички се насочиха по родните си места, затова и колегите от ГД "Национална полиция" организираха специален кортеж, за да може нашата техника да стига максимално бързо докъдето е необходимо", каза директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Гл. комисар Николов специално отбеляза оказаното съдействие от аварийната група на Столична община, която е била рамо до рамо през цялото време със служителите на пожарната.

"Бяха изградени на няколко места допълнителни диги на р. Искър около манастира "Св. Мина".

Нивото на реката продължава да е високо, което наложи да организираме освен наблюдение на нивото до вливането ѝ в р. Дунав и да предприемем мерки по източването на два малки водосбора по реката, свързани с ВЕЦ-ове.

Освободихме обем, така че да може да се поеме днес безпрепятствено и без да застрашим имуществото на хората“, каза " главен комисар Николай Николов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК