След поскъпването на билета в София - повече приходи, услугата остава същата

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

След поскъпването на билета в София - повече приходи, услугата остава същата

4338
на 08.02.2017
След поскъпването на билета в София - повече приходи, услугата остава същата
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

С 14 млн. лева са се увеличили приходите на градския транспорт на София заради поскъпването на билетите. Новата цена от 1,60 лева влезе в сила преди осем месеца. 

препоръчано

От Центъра за градска мобилност твърдят, че са постигнали търсения ефект да се продават повече абонаментни карти, а не еднократни билети. Допълнителните средства обаче остават в градския транспорт, а няма да се ползват за инвестиции и подобряване на услугата.

Това е и основната критика на общинските съветници, които бяха против поскъпването на билета - парите са повече, а услугата е същата.

Според Центъра за градска мобилност проблем няма, защото по закон всички приходи се ползват за текущите разходи на обществения транспорт. Скъпото билетче обаче не само, че не подобрява услугата, но и увеличава броя на гратисчиите, твърдят съветници.

На обратното мнение са от Центъра за градска мобилност. Според тях през последните осем месеца броят на гратисчиите е намалял. Не така е за хората, които ползват редовно градски транспорт. С поскъпването на билета през юни миналата година скочиха двойно и глобите за нередовен пътник. 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК