СЛЕД ПРЕВРАТА: Шефът на суданското разузнаване подаде оставка

Африка

СЛЕД ПРЕВРАТА: Шефът на суданското разузнаване подаде оставка

7027
на 14.04.2019
СЛЕД ПРЕВРАТА: Шефът на суданското разузнаване подаде оставка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Директорът на суданската служба за разузнаване и сигурност е подал оставка. Тя е факт само ден, след като министърът на отбраната внезапно се оттегли от поста председател на военния съвет, свалил президента Омар ал Башир, предава БТА.

препоръчано

Салах Абдала Мохамед Салах, известен и като Салах Гош - едно от най-влиятелните лица при режима на Башир, бе обвинен, че е отговорен за убийствата на демонстранти.

Късно в петък вечерта Ауад бин Ауф подаде оставка като шеф на временния военен съвет под натиска на стотици хиляди демонстранти, настояващи за по-бързи политически промени.

Новият председател на военния съвет генерал Абдел Фатах Бурхани е приел оставката на шефа на разузнаването, съобщи суданската агенция СУНА.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК