След продължителна битка с CОVID-19 почина депутатът Валентин Касабов

Политика

След продължителна битка с CОVID-19 почина депутатът Валентин Касабов

133001
на 18.12.2020
След продължителна битка с CОVID-19 почина депутатът Валентин Касабов
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Зам.-председателят на партия НФСБ и съпредседател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Валентин Касабов почина в 22,30 ч. снощи в реанимация на УМБАЛ „Св. Екатерина“ в София. В последните два дни бе направен отчаян опит той да бъде изведен от критичното състояние, в което бе след тежко боледуване от COVID-19, продължило повече от месец.

препоръчано

Това съобщиха от семейството на народния представител.

До кончината се е стигнало заради тежки усложнения по време на лечението му, предприето в бургаската УМБАЛ „Дева Мария“, където е бил поверен на реанимационния екип, ръководен от един от най-опитните ни специалисти в областта – републиканския консултант д-р Николай Игнатов.

Той е роден на 6 февруари 1958 г. в Бургас, в семейството на д-р Кирил Касабов и д-р Лиляна Николова. Завършва специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Велико Търново.

Започва работа като журналист през 1987 г. за местни и национални вестници.

В зората на демокрацията той е сред основателите на първото опозиционно движение в Бургас „Клуб 19 ноември“, което се превръща в ядро на бъдещия Съюз на демократичните сили в морския град през 1989 г. Един от основателите на СДС-Бургас. Член на Координационния съвет и говорител на Съюза.

ПИК изказва дълбоки съболезнования на семейството и близките му!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК