СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПИК: Финансовата инспекция емна скандалната обществена поръчка за "Натура'2000" за 16,9 млн. лв.

Политика

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПИК: Финансовата инспекция емна скандалната обществена поръчка за "Натура'2000" за 16,9 млн. лв.

34127
на 14.11.2018
СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПИК: Финансовата инспекция емна скандалната обществена поръчка за Натура2000 за 16,9 млн. лв.
Автор:   ПИК

Агенцията за финансова инспекция е назначила проверка на скандалната обществена поръчка за изследването на състоянието на "Натура'2000" след публикации на ПИК, които разкриват, че в схемата за усвояването на 16,9 милиона лева са навързани червен депутат, "Зелените" и техни фирми, които от години източват милионите за екопроекти и експертни оценки за въздействието върху околната вода.

препоръчано

Финансовата инспекция се е активизирала и покрай сигналите до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов и екоминистъра Нено Димов за порочни обвързаности между участниците в конкурса за възлагане на обществената поръчката, спечелили по първите два пункта, както и с фирмата, която ще трябва да контролира как се извършват проверките по "Натура'2000" за местообитанията и птиците.

Разпределението на въпросните 16,9 милиона, от които едва 600 000 лева са заделени за самите проучвания, а другите - за паралелни дейности, най-вече писане на писма и командировки из чужбина, също будят недоумение и се нуждаят от разследване.

Припомняме основните разкрития на ПИК.

Изпод благопристойните дейности, които трябва да се извършат по обществената поръчка, надничат фирмата на бившия зам.-министър на околната среда от кабинета "Орешарски" и днешен депутат от БСП Атанас Костадинов и още необявеният контрольор на първите два вида дейности - ПОВИК, която също е свързана с червения депутат за извършване на оценки на околната среда и работи пряко със "Зелените" и по-точно с един от аватарите им - Андрей Ковачев.

Покрай тези разкрития стана ясно, че кълбо от сини, червени и зелени политици, начело с Кирил Добрев и Драгомир Стойнев, източва и Международния фонд "Козлодуй" за газифициране на Златица и Пирдоп.

В схемата са и БСП-кадри в лицето на бившата зам.-областна управителка на столицата и местна червена партийна лидерка София Торолова, кметицата на Златица Магдалена Иванова, „Зелените” на Андрей Ковачев и фирмата ПОВВИК, която дава зелена светлина за изсичането на стотици декари гори за прокарването на 60-километровия далекопровод. Покрай това жертва на стройната разноцветна схема пада и ремонтът на училището в Златица, заради което Магдалена Иванова е с мярка за неотклонение 10 000 лева.

Това сочат огромен брой документи, с които ПИК разполага.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за понеделник - Водолеите подвластни на емоциите, изкушения дебнат Рибите на всяка крачка САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за понеделник - Водолеите подвластни на емоциите, изкушения дебнат Рибите на всяка крачка
ПИК TV x
Журналистът Стефан Ташев разкрива мистериите около смъртта на Брат Галев пред ПИК TV: Най-вероятно Геле е бил през цялото време в България (ВИДЕО) Журналистът Стефан Ташев разкрива мистериите около смъртта на Брат Галев пред ПИК TV: Най-вероятно Геле е бил през цялото време в България (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК