СЛЕД СКАНДАЛА ЗА МНОГО ПАРИ: Напрежението в Благоевград се покачва - ДСБ изключи съветничката, разтурила групата с ПП

Региони

СЛЕД СКАНДАЛА ЗА МНОГО ПАРИ: Напрежението в Благоевград се покачва - ДСБ изключи съветничката, разтурила групата с ПП

83871
на 22.08.2024
СЛЕД СКАНДАЛА ЗА МНОГО ПАРИ: Напрежението в Благоевград се покачва - ДСБ изключи съветничката, разтурила групата с ПП
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандалът с исканото увеличение на заплатите на общинските съветници в Благоевград, направено от група местни парламентаристи, и защитено от съветничката Василиса Павлова, се разраства.

препоръчано

Преди дни срещу увеличението се обявиха колегите й от ПП Ваня Кромбоа и Антония Сивикова. Те бяха категорични, че увеличението на възнаграждението на съветниците не е уместно в тежкото финансово състояние на общината.

Групата съветници около Павлова пък поискаха в бюджета да бъдат заделени още 100 000 лева и заплатата на съветниците да стане 1800 лева, припомня "Струма.ком“. 

Малко по-късно Василиса Павлова защити предложението си, мотивирайки го с това, че трудът на съветниците е изключително  отговорен и трябва да се цени. С пост във Фейсбук Павлова критикува и действията на кмета Методи Байкушев по отношение на разходването на общински средства и кадровата му политика , с което искаше да отговори на упреците на Кромбоа и Сивикова.

Изявлението на Павлова беше остро и след него тя обяви, че напуска групата на коалицията ППДБ, след което последва и отговор. ДСБ, предложила Павлова за съветник от коалицията, разпространи декларация, в която явно се отрича от Павлова, разграничавайки се от нейното поведение. 

Друг мотив за изключването е, че тя влизала в колаборация с политически номади в местния парламент. 

Въпреки отчаяните мерки обаче, групата на ППДБ в благоевградския парламент, вече не съществува.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК