СЛЕД СЪКРУШИТЕЛНАТА ЗАГУБА: Макрон разпусна парламента и обяви предсрочни избори

Европа

СЛЕД СЪКРУШИТЕЛНАТА ЗАГУБА: Макрон разпусна парламента и обяви предсрочни избори

104591
на 09.06.2024
СЛЕД СЪКРУШИТЕЛНАТА ЗАГУБА: Макрон разпусна парламента и обяви предсрочни избори
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Еманюел Макрон разпуска парламента на Франция и свиква предсрочни избори, предаде Ройтерс.

препоръчано

По-рано за предсрочни избори призова лидерът на крайнодясната партия Жордан Бардела. Френската крайнодясна партия "Национален сбор" печели убедително европейските избори във Франция с 32,4% от гласовете. Това става ясно от екзитпол на френския Институт за изследване на общественото мнение, предаде БТА. 

Далеч зад нея, с двойно по-малко гласове, на второ място остава центристката партия на президента Еманюел Макрон "Ренесанс" с 15,2 процента. Трета е коалицията Социалистическа партия - "Плас Пюблик" с 14,3 процента.

Крайнолявата "Непокорна Франция" печели битката за четвъртото място с дясноцентристката "Републиканците". Двете партии получават съответно 8,3 и 7 на сто от гласовете.

В Европейския парламент ще излъчат представители още "Еколозите", с 5,6 на сто от гласовете, и крайнодясната "Реконкиста", която получава 5,1 процента, прескачайки с малко минималния праг от 5 процента.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК