След тежката зараза: Южна Африка отворя отново граничните пунктове

Африка

След тежката зараза: Южна Африка отворя отново граничните пунктове

4761
на 15.02.2021
След тежката зараза: Южна Африка отворя отново граничните пунктове
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Южна Африка заяви, че в понеделник ще отвори отново 20 от сухопътните си гранични пунктове, които бяха затворени миналия месец, за да се опита да спре разпространението на инфекции Covid-19. Решението беше взето на заседание на кабинета в събота.

препоръчано

Южна Африка беше силно засегната от втора вълна от огнището, свързана с нов вариант на болестта. Страната е регистрирала почти 1,5 милиона инфекции и повече от 47 000 смъртни случая, свързани с Covid – безспорно най-високите жертви в Африка.

В световен мащаб са потвърдени над 108 милиона случая от началото на огнището в края на 2019 г. с близо 2,3 милиона смъртни случая, според американския университет „Джон Хопкинс“, съобщава BBC.В събота правителството обяви, че границите със Зимбабве, Ботсвана, Мозамбик, Намибия, Лесото и Есватини ще бъдат отворени.

„Активното и организирано управление на хората през нашите граници е важна част от цялостния подход на страната за контрол на разпространението на Covid-19,“ каза министърът на вътрешните работи Аарон Моцоаледи. Но министърът предупреди, че всички, които искат да преминат границите, трябва да представят доказателства за отрицателни тестове на Covid, взети наскоро.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК