СЛЕД ТРУСА: Разрушават до основи 8000 сгради

Азия

СЛЕД ТРУСА: Разрушават до основи 8000 сгради

15344
на 13.02.2023
СЛЕД ТРУСА: Разрушават до основи 8000 сгради
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

След земетресенията в Турция около 8000 сгради в десетте засегнати провинции ще трябва да бъдат съборени до основи.

препоръчано

Това съобщи Министерството на околната среда и градоустройството след проверка на повече от 132 000 конструкции.

"Досега сме проверили 132 898 сгради в десетте провинции. От тях около 7 600 са се срутили или трябва спешно да бъдат съборени, 12 617 сгради са в необитаемо състояние поради нанесените щети", се казва в изявление на агенцията.

Рано сутринта на 6 февруари в Турция, в провинция Кахраманмараш, стана земетресение с магнитуд 7,7 по скалата на Рихтер, което доведе до множество разрушения в няколко града. Според държавния глава Реджеп Тайип Ердоган това е най-сериозното природно бедствие от 1939 г. насам.

Вторият трус с магнитуд 7,6 стана в централната част на Турция в 13:24 часа същия ден. Жертвите на земетресението в страната вече са над 24 хиляди души. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК