След 12 часа преговори: Сърбия и Косово се договориха за нормализиране на отношенията

Балкани

След 12 часа преговори: Сърбия и Косово се договориха за нормализиране на отношенията

8190
на 19.03.2023
След 12 часа преговори: Сърбия и Косово се договориха за нормализиране на отношенията
Автор:   ПИК

След 12 часа преговори в Охрид Сърбия и Косово се договориха как да прилагат споразумението за нормализиране на отношенията.

препоръчано

Европейският първи дипломат Жозеп Борел съобщи, че това означава практически стъпки, които трябва да бъдат направени в изпълнение на европейския план, съобщава БНТ.

Споразумението предвижда Сърбия да признае косовските паспорти, регистрационни табели и митнически документи, което досега не е правила.

Косово от своя страна ще бъде задължено институционално да гарантира правата на етническите сърби в страната. Преговорите бяха водени от специалният представител на ЕС Мирослав Лайчак, а като наблюдател участва и специалният представител на Съединените щати за Западните Балкани Габриел Ескобар.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Сексолог посочи най-големите комплекси на жената при секс Сексолог посочи най-големите комплекси на жената при секс
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Нови бомби от Колтуклиева и Недялков. Брутално за медийния октопод на Промяната: БТВ - Нова - БНТ. Журналистката пита Гешев защо не разследват разкритията за купуване на депутати от Киро и Руди Гела - ето какво й отговорил главният прокурор (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Нови бомби от Колтуклиева и Недялков. Брутално за медийния октопод на "Промяната": БТВ - Нова - БНТ. Журналистката пита Гешев защо не разследват разкритията за купуване на депутати от Киро и Руди Гела - ето какво й отговорил главният прокурор (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК