СЛЕД 30 ГОДИНИ: В Испания ще стане невъзможно за живеене

Европа

СЛЕД 30 ГОДИНИ: В Испания ще стане невъзможно за живеене

36850
преди 5 часа
СЛЕД 30 ГОДИНИ: В Испания ще стане невъзможно за живеене
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В определени части на Испания, включително Мадрид, Валенсия и Андалусия, поради изменението на климата след 30 години ще бъде твърде топло за живот, предупреди американската агенция НАСА.

препоръчано

Проучване на НАСА, озаглавено „Твърде горещо: Как изменението на климата може да направи някои места твърде горещи за живеене“, предупреждава, че с изключение на части от Испания, до 2050 г. области като Южна Азия, Персийския залив, Червено море и Източен Китай ще бъдат толкова топли че животът няма да бъде устойчив.

В същото време проучването отбелязва, че подобни температури ще ударят части от Югоизточна Азия и Бразилия до 2070 г., пише "Труд“.

“Събития като горещата вълна от 2003 г. в Европа, която взе повече от 70 000 живота, ще станат по-чести и тежки от 2040 г. нататък. Хората, които вече живеят в горещи места, ще трябва да се адаптират към още по-дълги периоди на горещи вълни, докато тези, които живеят в по-студени градове, ще бъдат изложени на екстремни горещини, с които не са свикнали“, казват експерти.

Експертите предупреждават, че големите градове ще трябва да се адаптират преди 2050 г., особено що се отнася до адекватна климатизация, и че е необходимо да се реши проблемът с липсата на зелени площи в градските райони.

Здравословни проблеми като дехидратация, топлинен удар и сърдечно-съдови заболявания ще стават все по-чести, предупреждават експертите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 144
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК