Сливен ще отбележи 142 години от обесването на Васил Левски

Региони

Сливен ще отбележи 142 години от обесването на Васил Левски

6361
на 19.02.2015
Сливен ще отбележи 142 години от обесването на Васил Левски
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Възпоменателна церемония по повод 142 години от гибелта на Васил Левски ще се проведе на 19 февруари в Сливен. Ритуалът ще започне в 12.00 часа на площад „Васил Левски”, информира "Дарик"

препоръчано

В 10 часа пред ПМГ "Д. Чинтулов" ще се проведе „Урок по родолюбие” – Спомен и цвете за Михаил Икономов, Михаил Греков, Сава Геренов, Атанас Узунов и Пенчо Черковски – учители в класното училище и участници в комитетите, създадени от Васил Левски.

В 10.30 часа, кв. Клуцохор щ ебъдат поднесени на цветя пред паметните плочи на сподвижниците на В. Левски /ул. „Георги Икономов”, Георги Икономов, Сава Райнов, Бойка Атанасова, Нено Господинов, Брадата и паметника на Таньо войвода, пред релефа на В. Левски пред храм  „Св. Цар Борис Първи Покръстител” и паметника на Панайот Хитов  в кв. „Ново село”

В 11.00 часа, катедрален  храм „Св. Димитър” ще се състои Панихида в памет на йеродякон Игнатий – Васил Левски

Проявата се организира от Община Сливен, в партньорство с Регионалния инспекторат по образование, Природоматематическа гимназия „Добри Чинтулов” и Сдружение „Мати Болгария”.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК