Словашки министър: Още оперират Роберт Фицо, състоянието му остава тежко (ВИДЕО)

ВИДЕО

Словашки министър: Още оперират Роберт Фицо, състоянието му остава тежко (ВИДЕО)

57865
на 15.05.2024
Словашки министър: Още оперират Роберт Фицо, състоянието му остава тежко (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Здравословното състояние на Роберт Фицо е тежко, каза за телевизия "Маркиза" министърът на труда, социалните въпроси и семейството на Словашката република Ерик Томаш.

препоръчано

По негова информация премиерът все още се оперира, но операцията ще отнеме повече време, тъй като нападателят е поразил няколко от органите на премиера.

Премиерът на Словакия има троен байпас на сърцето, което прави състоянието му още по-тежко.

Един от най-опитните и най-известните парамедици в Словакия Уилям Добиаш единствен се ангажира да даде първи коментар относно състоянието на Роберт Фицо, като от изявлението му става ясно, че премиерът на Словакия е прострелян в гърдите и в корема.

„Много важни структури и органи са разположени в гръдния кош. Увреждането им може да доведе до трайни последици“, коментира лекарят.

От университетската болница „Рузвелт“ в Банска Бистрица, където реанимират Роберт Фицо, засега запазват мълчание. Нещо повече: по информация на словашката телевизия „Маркиза“, мобилните телефони на всички медици, които са ангажирани с лечението и реанимацията на словашкия премиер са били иззети.

„Когато един куршум удари гръбначния стълб, той може да увреди и гръбначния мозък, а това вече са последствия за цял живот“, казва още парамедикът Уилям Добиаш. Той допълни, че има опасност от трайно увреждане и парализа. „В гръдния кош има и дихателни пътища, чието увреждане от огнестрелна рана причинява затруднено дишане. След това, разбира се, страдат всички органи в тялото”, информира парамедикът.

Огнестрелна рана в гърдите може също да увреди хранопровода до такава степен, че той да бъде трайно неработоспособен: „Тогава човекът остава зависим от хранене през сонда директно в стомаха.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК