Сложиха на тезгяха военното поделение за 1,2 млн. лева в Ягодово

Региони

Сложиха на тезгяха военното поделение за 1,2 млн. лева в Ягодово

7559
на 18.04.2021
Сложиха на тезгяха военното поделение за 1,2 млн. лева в Ягодово
Автор:   ПИК

Министерство на отбраната обяви на търг имоти с отпаднала необходимост в цялата страна. Един от най-скъпите е в землището на село Ягодово край Пловдив и е 115, 165 дка. Върху него има 46 сгради, които ще придобие бъдещият собственик.

препоръчано

Търгът ще се проведе на 13 май т.г , а началната тръжна цена е 1 251 000 лв., става ясно от сайта на министерство на отбраната. 

"В част от парцела е позиционирано бившето зенитно-ракетно поделение, което охраняваше Пловдив", коментира пред "Марица" кметът на Ягодово Димитър Дишев. 

В списъкът са още 22 имота в цялата страна. Според заповедта на министъра на отбраната Красимир Каракачанов в следващия месец ще се събират документи за участие в търговете за имотите, които са с отпаднала необходимост на армията.

Освен парцели и бивши поделения има и апартаменти. Общата сума, определена като начална тръжна цена за всички имоти, възлиза на над 18 млн. лева.

Близките села около Пловдив се превръщат във все по-атрактивни дестинации за строителство. Близо до Ягодово, жилищен комплекс вдигна испански инвеститор. Той се състои от еднофамилни къщи. Селото се превръща във все по-предпочитано място за живот заради близостта до областния град и бързата пътна връзка с Пловдив.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 210
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това