Служители на затворите отново излязоха на протест. Поискаха оставката на...

ЕС

Служители на затворите отново излязоха на протест. Поискаха оставката на...

9887
на 06.10.2023
Служители на затворите отново излязоха на протест. Поискаха оставката на...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Надзиратели се събраха на протест пред Софийския затвор в защита на колегата си Емил Велков, който бил наскоро уволнен. Настояването им е за промяна в начина на работа и увеличение на заплащането. Протестиращите поискаха и оставката на директора на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" Ивайло Йорданов заради уволнен техен колега, съобщава Нова телевизия.

препоръчано

Служителите в местата за лишаване от свобода са категорични, че уволнението на надзирателя е заради участието му в националните протести през месец май. Велков бил един от лидерите на протеста в София. Ръководството на Главната дирекция „Изпълнение на наказанията” отрече уволнението на надзирателя да е свързано със синдикална дейност. Протестиращите днес поискаха и по-добри условия на труд.

свързани новини

„Искаме оставката на главния директор. Не съм отстранен, аз съм уволнен, защото съм приканвал с ръка видимо от камерите на колегите да излязат на уличното платно. Има едно несъответствие, което беше изнесено в медиите за липса на оръжие, което не е вярно. Ако липсва оръжие, би трябвало да ме дадат на прокуратурата”, обясни Емил Велков, уволнен от Софийския затвор. 

Според главен комисар Ивайло Йорданов – директор на ГД „Изпълнение на наказанията” за близо 30 години работа в местата за лишаване от свобода Велков многократно е наказван. „Едно от последните наказания е за липсващо оръжие. Последното е за напускане на работното място и за блокиране на булеварда без разрешение. По-старо наказание има за напускане на поста, както и за игра на шах със затворници”, каза Йорданов.

Последният протест на надзирателите със същите искания беше на 12-и май.
 
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК