Смартфони известили за предстоящия трус секунди преди него

Животът днес

Смартфони известили за предстоящия трус секунди преди него

15028
на 07.06.2023
Смартфони известили за предстоящия трус секунди преди него
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Секунди преди земетресението в Пловдив, станало в 15,26 ч. днес, смартфоните са известили, че предстои трус.

препоръчано

От тревожното съобщение ставало ясно, че се очаква земетресение, а първото наставление е било: „Обуйте си обувките“.

Оказа се, че съобщението е изпратено от Android Earthquake Alerts. Това не е специално приложение, а е една от функционалностите на системата Андроид, която известява 25 секунди по-рано. При много пловдивчани обаче съобщението пристигна едновременно с разтрисането на земята, съобщава "Марица".

Подобно известие получиха и потребителите с Айфон, но малко след земетресението. В него са посочени координатите на епицентъра, както и че трусът е бил с магнитуд 4,9 по Рихтер.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК