BG EN

Сметанова кростата

Рецептите на деня

Сметанова кростата

10365
на 24.09.2013
Сметанова кростата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необходими продукти: За тестото: 300 г брашно, 170 г масло, 100 г захар, 1 яйце, 1/2 лимон. За пълнежа: 250 г сирене рикота, 100 г пудра захар, 1 лимон, 80 г сметана, 10-12 кайсии, 1 яйце, цели бадеми.

препоръчано

 

Начин на приготвяне: Продуктите за тестото се замесват и се ароматизира с настърганата кора на лимона. Тестото се поставя внимателно в намазнената и набрашнена тава и с ръце се оформя хубаво по дъното и краищата. Сиренето се разбърква с пудрата захар и се ароматизира с настъргана лимонова кора. Прибавя се яйцето, след това сметаната. Разбърква се хубаво и се изсипва в оформеното тесто. Покрива се с половинки от кайсии, като във всяка се слага по един бадем. Кростатата се пече на 170 градуса за 30 минути. После се покрива с алуминиево фолио и се пече още 10 минути. Изчакват се 15 минути преди да бъде извадена от тавата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за неделя - Овните готови на всичко, за да постигнат целите си, денят за Рибите е спокоен САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за неделя - Овните готови на всичко, за да постигнат целите си, денят за Рибите е спокоен
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК