BG EN

Смидар

Читателски рецепти

Смидар

20417
на 30.10.2012
Смидар
От Мариана Чаушева, с. Търън Необходими продукти: 1 л прясно мляко 1 кг царевично брашно 200 г бяло брашно 2 яйца 200 г захар 200 г олио 1 пакетче (250 г) масло 1/2 пакетче мая щипка сол орехи Начин на приготвяне: От всички продукти се замесва средно меко тесто, което се слага в намазана с олио тава Пече се в умерена фурна. Оставя се да изстине. Готовата пита се стрива на много ситни трохи (по желание се добавят и стафиди). Препържва се маслото с малко олио, отделно се сварява по-гъст захарен сироп. Натрошеният смидар се залива с тези смеси и се обърква добре. Поръсва се със смлени орехи и пудра захар. Поднася се в тава, в средата на която е поставена купичка бяло сладко или мед. Изпращам ви и снимки от наше мероприятие с традиционни родопски ястия. Смидарът е в тава с купичка сладко в средата.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 ноември - успешен ден за Близнаците, увеличение на приходите за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 ноември - успешен ден за Близнаците, увеличение на приходите за Скорпионите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК